Regio Apeldoorn

button 250x40 lid wordenbutton 250x40 Contact

 

Op dinsdag 14 september jl. heeft Herman de Jongste een interessante lezing gegeven voor Voeks Regio Apeldoorn. 

De titel, ‘Helden of Schurken’, refereert aan klokkenluiders zoals Julian Assange en Edward Snowden. Gedurende anderhalf uur heeft de spreker de aanwezige Voeksleden een fascinerend inkijkje gegeven in de wereld van wereldmachten en techbedrijven die ongebreideld (persoonlijke) gegevens verzamelen, duistere zaken verborgen willen houden, en klokkenluiders een hoge prijs laten betalen wanneer zij dergelijke informatie aan het licht brengen. 

Zoals altijd wist Herman de Jongste - die al drie maal eerder een lezing voor Voeks Regio Apeldoorn gaf - zijn gehoor van begin tot eind te boeien. De lezing zette de aanwezigen voortdurend aan het denken, hetgeen te merken was aan de vele vragen en opmerkingen uit de zaal. In zijn repliek maakte Herman de Jongste diverse uitstapjes naar gerelateerde onderwerpen, zoals cybercrime, en gaf hij de aanwezigen en passant een aantal nuttige tips mee over hoe zij hun privacy en computer beter kunnen beschermen. Hij verwees hierbij ook naar zijn korte filmpjes op VoeksTube over dit onderwerp. 

U vindt VoeksTube op de website van Voeks. Het bekijken van de filmpjes kunnen wij u ten zeerste aanraden! De directe link staat hieronder:

Tafels Vaatjes tube en ledenzoeker - Computer en Media (voeks.org)


Ook op de website van de Rijksoverheid staat veel informatie, die staat o.a. hier:


 

Cybercrime en cybersecurity | Rijksoverheid.nl


Dit was de tweede activiteit van het nieuwe seizoen 2021-2022. Uw activiteiten commissie werkt voor U! En mocht U ons willen ondersteunen met uw inzet en kennis: neemt U dan even contact op met een van de Regio Apeldoorn Bestuursleden.