Regio Den Haag

button 250x40 lid wordenbutton 250x40 Contact

 

Welkom bij de Expo A16 Rotterdam dinsdag, 25 januari 2022 10:30 – 13:00 uur
Aan de rand van het lage Bergse Bos staat het interactieve belevingscentrum waar je van alles kunt horen, lezen, zien en beleven over de aanleg en realisatie van de nieuwe rijksweg tussen A16 en A13.

De A16 Rotterdam is ’s werelds eerste energie neutrale snelweg met een tunnel. En dat terwijl een tunnel normaal gesproken als een flinke energieslurper wordt gezien. Denk bijvoorbeeld aan ventilatoren, camera’s, matrixborden en detectielussen in het wegdek. Alle energie die daarnaast nog nodig is, wordt opgewekt door zonnepanelen die we langs de snelweg aanleggen.

Terbregseplein
Na het passeren van de fly-over gaat de weg met een viaduct de President Rooseveltweg over en duikt hij een paar honderd meter verder in een half verdiepte tunnel onder de Rotte door.
De bouw van de fly-over is een huzarenstuk. Het wegdek wordt, zonder het verkeer te hinderen, over de bestaande infrastructuur heen geschoven. Dit is een methode in de civiele techniek waarbij een compleet brugdek vanaf slechts één kant naar de andere kant wordt 'gelanceerd'. We praten over 400 meter per rijrichting. Het 'lanceren' gaat heel langzaam, met ongeveer 2,5 meter per uur. Volledig veilig, maar voor het verkeer dat er onderdoor rijdt wellicht een bijzonder gezicht. We starten aan de noordzijde, waar de 'bouwfabriek' staat.

Het programma bestaat uit een bezoek aan de Expo, een presentatie over het project en een korte wandeling langs het Tracé. Zelfs een lunch na afloop (op eigen kosten) kan verzorgd worden..

Ontvangst: 10:30 – 13:00
Locatie: Eenhoornplaats Bergschenhoek
Datum: Dinsdag, 25 januari 2022

Binnen de huidige richtlijnen van het RIVM maximaal 45 bezoekers tegelijkertijd. De bezoekers zijn verplicht een Corona toegangsbewijs te tonen.

aanmelden knop
Aanmelding is nog geen bevestiging, deze volgt te zijner tijd.

expo a16