Regio Den Haag

button 250x40 lid wordenbutton 250x40 Contact

 

Woensdag, 25 mei 2022  14:00 - 16:00 uur!

Dienst Justitiële Instellingen valt onder het Ministerie van Justitie en Veiligheid Een wereld waar men misschien een mening over heeft. Is deze mening wel terecht?  

Detentiecentrum Rotterdam is in 2010 gebouwd ten behoeve van vreemdelingenbewaring, maar is in staat om verschillende doelgroepen en de wisselende vraag naar capaciteit binnen DJI op te vangen.

Nog enkele plaatsen vrij.


Het gebouw beschikt over 320 kamers, verdeeld over tien afdelingen. Alle kamers hebben een douche, toilet, wastafel, telefoon, koelkast, televisie en magnetron.

Het centrum is gelegen naast Rotterdam The Hague Airport en is de eerste DJI-locatie in Nederland die in publiek-private samenwerking (PPS) is gebouwd en wordt geëxploiteerd. PPS is een samenwerkingsvorm tussen de overheid en een of meer private ondernemingen.

Een niet gebruikelijk stap om zo’n instantie te bezoeken. Na een tip, van één van onze Voeks leden,
heeft er een gesprek plaats gevonden met de huidige directeur. Het gaat ons, als Voeks leden, niet om met gedetineerden-vreemdelingen in gesprek te gaan, maar de diepere betekenis.

Samenvattend: wij zijn welkom en mogen vragen stellen! Er valt heel veel te vertellen over de werkzaamheden achter de schermen waar men in 1ste instantie niet bij stil staat..

Datum:             25 mei 2022
Locatie:           Locatie: Portelabaan 7 3045 AT Rotterdam (naast R’dam The Hague airport
Ontvangst:       14:00 – 16:00 uur
Max:                20 personen


Geen kosten aan verbonden
Voldoende parkeermogelijkheden.
Geldig identiteitsbewijs noodzakelijk

aanmelden knop

 Aanmelding is nog geen bevestiging!