opgericht 16 april 1951

button 250x40 lid wordenbutton 250x40 Contact

 

Na lange tijd wordt weer een voorzichtig begin gemaakt met de activiteiten. Als eerste activiteit staat de uitgestelde lezing van prof. dr. Ate Kloosterman op het programma.

Deze lezing zal worden gegeven op dinsdagmorgen 12 oktober in de Johanna’s Hof te Bakkum.

 

DNA-onderzoek is tegenwoordig niet meer weg te denken bij de opsporing van verdachten van ernstige misdrijven. DNA-onderzoek kan leiden tot de oplossing van een misdrijf, maar kan ook de onschuldige verdachte uitsluiten. 

In deze lezing van professor Kloosterman krijgen de deelnemers aan de hand van een aantal strafzaken inzicht in het belang van het forensisch DNA-onderzoek voor ons strafrecht systeem.

Daarnaast speelt forensisch DNA een onmisbare rol bij de identificatie van onbekende doden. Bij elke grote ramp (bijvoorbeeld de MH17 vliegramp) wordt tegenwoordig DNA ingezet om de slachtoffers snel en zeker te identificeren.

Tot slot zal er aandacht zijn voor een toekomstige nieuwe ontwikkeling: het gebruik van particuliere DNA-databanken om een onbekende aan de hand van zijn/haar DNA te identificeren.  

      HaarlemAlkmaar dna lezing             ForensischDNAonderzoek

De particuliere DNA-databanken bevatten de profielen van miljoenen mensen die hun DNA hebben afgestaan voor het maken van hun genealogisch DNA-profiel.

De potentiële slagkracht van deze publiek toegankelijke DNA-gegevens zal worden duidelijk gemaakt met enkele voorbeelden.

 

De ontvangst in de Johanna’s Hof is om 10.00 uur met koffie of thee, om 10.30 uur de lezing tot ongeveer 12.30 uur gevolgd door een drankje (aangeboden door het bestuur) en de lunch.

Corana regels

In verband met de laatste coronaregels willen wij u op het onderstaande wijzen.

Vanaf 25 september is er in alle horeca (behalve afhaalrestaurants), bij evenementen (zoals festivals, optredens, feesten en publiek bij professionele sportwedstrijden) en bij vertoning van kunst en cultuur (zoals in bioscopen en theaters) alleen toegang mogelijk met het coronatoegangsbewijs voor iedereen vanaf 13 jaar. Dat geldt binnen én buiten, met én zonder vaste zitplaats. Vanaf 14 jaar moet het gebruik van het coronatoegangsbewijs samen met het identiteitsbewijs worden gecontroleerd.

U krijgt een coronatoegangsbewijs als u volledig bent gevaccineerd, een geldig herstelbewijs hebt of een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud.

Met de Coronacheck-app kan iedereen het coronatoegangsbewijs ophalen. 

 

Aanmelden voor deze lezing is niet meer mogelijk.