opgericht 16 april 1951

button 250x40 lid wordenbutton 250x40 Contact

 

Deze lezing staat nog steeds bij prof. dr. Ate Kloosterman in zijn agenda maar evenmin als de activiteiten coördinatoren weet ook hij nog niet op welke datum. Met smart wordt gewacht op het moment dat het weer mogelijk zal zijn elkaar te ontmoeten.

 

DNA-onderzoek is tegenwoordig niet meer weg te denken bij de opsporing van verdachten van ernstige misdrijven. DNA-onderzoek kan leiden tot de oplossing van een misdrijf, maar kan ook de onschuldige verdachte uitsluiten. 

In deze lezing van professor Kloosterman krijgen de deelnemers aan de hand van een aantal strafzaken inzicht in het belang van het forensisch DNA-onderzoek voor ons strafrecht systeem.

Daarnaast speelt forensisch DNA een onmisbare rol bij de identificatie van onbekende doden. Bij elke grote ramp (bijvoorbeeld de MH17 vliegramp) wordt tegenwoordig DNA ingezet om de slachtoffers snel en zeker te identificeren.

Tot slot zal er aandacht zijn voor een toekomstige nieuwe ontwikkeling: het gebruik van particuliere DNA-databanken om een onbekende aan de hand van zijn/haar DNA te identificeren.  

      HaarlemAlkmaar dna lezing             

De particuliere DNA-databanken bevatten de profielen van miljoenen mensen die hun DNA hebben afgestaan voor het maken van hun genealogisch DNA-profiel.

De potentiële slagkracht van deze publiek toegankelijke DNA-gegevens zal worden duidelijk gemaakt met enkele voorbeelden.

ForensischDNAonderzoek