REGIO HET ZUIDEN

button 250x40 lid wordenbutton 250x40 Contact

 

Bijna een half jaar na de eerste soos met twaalf deelnemers bij elkaar aan één tafel, op donderdag 3 september 2020 een met elf personen verrassend goed bezochte soos in Preuverie in de Wiesj te Hulsberg. In maart was het vrijheid-blijheid-ongedwongenheid, drie maanden geleden geen soos door corona-ellende ten top, nu dan voorzichtig weer de draad opgepakt met het aantal aanwezigen vooraf aangemeld en allen gespreid zittend aan tweepersoons tafels. Het bestuur van VOEKS het Zuiden was erbij in de persoon van Bram Steenks, de beoogde opvolger van voorzitter Kees IJzerman. Vijf nieuwe gezichten ten opzichte van de eerste soos in maart. Degenen die er in maart wel en nu niet waren, hadden zich bijna allemaal keurig afgemeld en dat stukje attentie heeft ondergetekende erg gewaardeerd.

Het was geen weer voor buiten zitten op het uitnodigende terras, af en toe miezerde het een beetje, maar binnen was het gezellig en de opzet was royaal voldoende. De muziek ging al gauw uit want opnieuw het nadeel van op anderhalve meter afstand van elkaar zitten, bij de soos in Asten van vorige maand ook al ontdekt: onze ouder wordende oren willen niet alles wat wordt gezegd nog meekrijgen. Toch heeft het de sfeer niet teveel beïnvloed. Bovendien zorgde ondergetekende net als in Asten via gecontroleerd stoelendansen - changer! - elke 40 minuten voor variatie in gesprekspartners.

Het gezelschap was deze keer wat minder diffuus qua in dienst zijn bij de Koninklijke; bijna de helft bleek bij Shell Tankers gewerkt te hebben.

Al met al twee geslaagde uren, waarbij Bram een rondje weggaf namens het bestuur. Vijf aanwezigen plakten er daarna nog een extra uur aan voor de lunch.

In totaal nu twee ’anderhalvemetersozen’ (wat een woord …) gehad in de VOEKS subregio Oost-Brabant & Limburg, begin vorige maand Asten en deze maand Hulsberg. Het vergt enige aanpassing en flexibiliteit, maar is goed te doen. Zelf vindt ondergetekende het moeten aanmelden nog het meest vrijheidbeperkend, maar ja, de horeca moet weten wie er komt. Overigens zijn er geen namen achtergelaten - als er onverhoopt wat mis gaat dan zal ondergetekende in actie komen.

We gaan dus dit rare jaar 2020 gewoon door - als COVID-19 tenminste niet opnieuw roet in het eten gooit - met op 5 november Soos Asten (Hotel Nobis) en op 3 december Soos Hulsberg (Preuverie in de Wiesj) - Tot ziens!

 

Jo Janssen
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
hulsberg 092020 01 hulsberg 092020 02 hulsberg 092020 03

hulsberg 092020 04 ==========================