REGIO TWENTE

button 250x40 lid wordenbutton 250x40 Contact

 

Bezoek vliegveld Twente op 16 juni 2021

Ontdek de geheimen van vliegbasis Twente

Het vooroorlogse vliegveld is in 1931 aangelegd. Daarna volgde de Duitse bezetting: toen is de Fliegerhorst aangelegd, een Duits vliegveld van wel 1500 hectare waarvoor vele boeren moesten wijken. Met een gids wandelen wij langs een deel van infrastructuren uit de tweede wereldoorlog en koude oorlog o.a. de rolbanen, startbanen, vliegtuigshelters en in de verte zichtbaar: hangars en 747-vliegtuigen.

Tijdens de wandeling zal tekst en uitleg bij objecten gegeven worden met gebruik van foto’s en kaartmateriaal. De wandeling zal maximaal 2 uur duren. Dit kan ter plaatse aangepast worden. De wandeling is ook geschikt voor rollator-gebruikers. Er is geen mogelijkheid terug te lopen, als de tocht toch te lang mocht zijn.

De kosten voor de rondleiding zijn € 7.- voor Voeksleden en € 8.- voor niet-Voeksleden.  Als u hieraan wilt meedoen, vraag ik u dit bij mij kenbaar te maken vóór 1 juni 2021 via een email aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of indien dit niet mogelijk is, telefonisch +49-2507-982805.

De kosten kunt u overmaken op de rekening van de penningmeester van Voeks regio Twente: NL62 ABNA 0549 0097 44 onder vermelding Vliegveld Twente. Dit bezoek kan alleen doorgaan, als er geen beperkingen zijn opgelegd door de Nederlandse of Duitse regering.