REGIO TWENTE

button 250x40 lid wordenbutton 250x40 Contact

 

Woensdag 18 mei 2022 van 10 tot 18 uur, bezoek vliegveld Teuge en stad Deventer

Het vliegveld Teuge werd in 1935 geopend voor het nationale en internationale vliegverkeer met lichte vliegtuigen. Op het vliegveld staat een oud DDR toestel dat omgebouwd is tot hotel. Teuge is ook standplaats voor politie-helicopters en zweefvliegtuigen.

We beginnen het bezoek bij restaurant “Take Off” om ca. 10 uur met een kop koffie. Een gids, Theo, zal ons na een inleiding, het vliegveld laten zien. De rondleiding duurt een uur. Daarna kunnen we samen lunchen in het restaurant “Take Off” dat een mooie lunchkaart heeft, zie https://www.restauranttakeoff.nl/lunch/ De lunch is voor eigen rekening.

Na het bezoek aan het vliegveld, gaan we naar de stad Deventer. Parkeren kan men het beste op parkeerterrein “De Worp” (gratis of €1,50 per dag) en dan, te voet met de pont over de IJssel naar de stad.

We worden om 14:00 uur verwacht bij het oude Stadhuis (Grote Kerkhof, 7411VA Deventer) voor een rondleiding langs de hoogtepunten van de wijken Grote Kerkhof en Bergkwartier. De gids neemt ons mee naar indrukwekkende monumenten zoals het Stadhuiscomplex, de Lebuinuskerk en de Latijnse School in het oudste gedeelte van de stad en mooie koopmanshuizen en gezellige authentieke straatjes in het middeleeuwse gedeelte. Een kaart kan men downloaden vanaf https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/22/Deventer-centrum-OpenTopo.jpg

De kosten zijn €10,00. Stuur een e-mail vóór 11 mei 2022 aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 0049-2507-982805, als u hieraan wilt deelnemen. De excursie kan alleen doorgaan als er geen beperkingen zijn opgelegd door een regering (Nederland, Duitsland: Nieder-Saksen en/of NRW). Kijk ook op onze website www.voeks.nl/twente https://leden.voeks.nl/activiteiten-twente/activiteiten-algemeen-twente/

Corona maatregelen, zoals door de regering voorgeschreven:

20220314 corona regels

Regio Informatie

Bankrekening   NL62 ABNA 0549009744  Voeks regio Twente te Hengelo 
SWIFT (BIC) ABNANL2A