REGIO TWENTE

Bezoek mondriaan museum en living gardens, Winterswijk

Locatie: Villa Mondriaan, Zonnebrink 4, 7101NC Winterswijk
Rosenhaege, Bekeringweg 8, 7107AM Winterswijk –Kotten, Tel.: 0543-563339
Website: https://villamondriaan.nl/
https://www.rosenhaege.nl/
Google maps: villa mondriaan
rosenhaege
Kosten: € 29,= voor Voeksleden en € 36,= voor niet-Voeksleden.
Heeft u een museum jaarkaart (niet vergeten), dan zijn de kosten €21 en €26 respectievelijk.
Tijdstip: 21 juni 2023, rep. 10:00 uur en 13:30 uur
Parkeren: Parkeren op de nabij gelegen parkeerterreinen
Opgeven bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0049-2507-982805
Aanmelden: vóór 11 juni 2023

Bezoek mondriaan museum
We starten 10:00 uur met koffie/thee en een taartje in Café Mondriaan in Villa Mondriaan, waar we om 11 uur een rondleiding krijgen.
Een grootmeester word je niet zomaar. Wij zien dat ook Piet ergens is begonnen en we krijgen te zien wat hem liet uitgroeien tot één van de meest bekende kunstenaars. Daarnaast wordt ook een parallel getrokken met de vernieuwers van vandaag. In het museum wordt aan jong talent een podium voor de kunst van morgen gegeven.
Na de rondleiding en het bezichtigen van het museum gaan we naar de Living Gardens met eigen vervoer, waar we gaan genieten van een lunch in en rond het Keltische koffiehuis.

Living Gardens 's middags
Op Rosenhaege werden 4,5 hectare kijktuinen aangelegd die in alle seizoenen een dynamisch geheel vormen, elk seizoen heeft zijn eigen charme. In het voorjaar bloeien de appelbomen en narcissen, er is veel aandacht voor groentinten en structuren. In de zomer zien we meerdere bloeiende thematuinen, een lavendelheuvel, het land-art gedeelte met lijnenspel, dat optisch verrassend overgaat in het Winterswijkse coulisse landschap. In de herfst heeft het licht, dat over de verkleurende borders en de wuivende siergrassen valt, een rustgevend effect. In de winter blijven de silhouetten van de grassen en vormen met het geknipte groen een lijnenspel, grove- en fijne structuren ondersteunen het ontwerp.