Back to Top
Wandeling Reestdal (Het Noorden)
Dinsdag, 15. Juni 2021, 10:00 - 13:30

Op de grens tussen Overijssel en Drenthe slingert de Reest door het landschap. Het kronkelige riviertje is de levensader van een eeuwenoud, idyllisch landschap. Het Reestdal vormt een eeuwenoud en kleinschalig cultuurlandschap met bos, heide, hooilanden en oude boerderijen. Waar in Nederland vind je nog zo’n ongeschonden beekdal?

Tientallen kilometers lang vormt de Reest de grens tussen Overijssel en Drenthe. Bloeiende hooilanden, wuivend graan, bos, heide en oude authentieke boerderijen geven het gevoel in andere tijden te vertoeven. De kleinschaligheid en variatie geven steeds weer nieuwe verrassingen: een mooi doorkijkje, het boerenleven, een veld met dotterbloemen of het rustgevende geluid van het kabbelende water van de Reest.

In juni is het Reestdal op z’n mooist. Daarom hebben we de wandeling vastgesteld op dinsdag 15 juni. Zoals aangegeven hebben we nog geen afspraken met de horeca kunnen maken. De vertrekplaats weten we dus nog niet en ook niet wat de eigen bijdrage zal zijn. Het heeft dus ook nog geen zin dat u zich al aanmeldt. Voor de nadere informatie moet u dus nog even wachten tot onze volgende nieuwsbrief van eind mei.