Opgericht 25 september 1950

button 250x40 lid wordenbutton 250x40 Contact

 

VOEKS AGENDA

Lezing over 'Engelandvaarders' - AFGELAST
Vrijdag, 21. Mei 2021, 14:00
Contact Robert Le Grand

Een verhaal dat verteld moet worden

In de jaar-agenda was een bezoek aan het museum 'Engelandvaarders' in Noordwijk gepland in de maand mei. Het museum 'vertelt' het verhaal van mannen en vrouwen die in de Tweede Wereldoorlog de oversteek naar Engeland maakten om zich aan te sluiten bij de geallieerde strijdkrachten.

Helaas is het nog niet mogelijk om een bezoek aan het museum te laten doorgaan. Wat wel kan, is luisteren naar een inleiding over Engelandvaarders die zal worden verzorgd door Sierk Plantinga. Als 'follow-up' plannen we het bezoek aan het museum wanneer dat weer mogelijk is.

Het museum zelf bevindt zich in een voormalige munitiebunker die tijdens de Tweede Wereldoorlog deel uitmaakte van de Batterij Noordwijk. Tijdens de Koude Oorlog werden kunstschatten van het Museum Volkenkunde in de bunker opgeslagen en van 2004 tot oktober 2014 was daar het Atlantikwall Museum Noordwijk gevestigd. Dat museum verhuisde in oktober 2014 naar een ruimere behuizing in hetzelfde bunkercomplex.

Opgeven voor het bijwonen van de (virtuele) lezing bij Robert Le Grand (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-44239515)