REGIO HET NOORDEN

button 250x40 lid wordenbutton 250x40 Contact

 

De meeste wandelingen van Voeks Het Noorden voeren door de provincie Drenthe. Dat is niet zo gek, want de meeste leden wonen nu eenmaal in Drenthe. Maar onze regio is natuurlijk veel groter. Nadat we enkele jaren geleden al eens nabij het Friese Appelscha hebben gewandeld, is nu Groningen aan de beurt. Onze gids Jaap Copper heeft daarvoor een route van ongeveer 5 km uitgestippeld in het gebied dat in 2020 door de lezers van het Dagblad van het Noorden is uitgeroepen tot de mooiste wandelomgeving van de provincie Groningen: ’t Roegwold. Dit is een gebied met zowel oude natuur als steeds meer nieuwe natuur. Landbouwgronden tussen de al bestaande natuurgebieden worden hier opnieuw ingericht. Hierdoor is een gevarieerd landschap ontstaan met gras en struwelen, lage plassen en hoger gelegen zandkoppen.

 

Het natuurgebied ligt afgelegen, wat wil zeggen dat er geen horecagelegenheid is om vooraf een kopje koffie te drinken. Na afloop zal er wel een lunch zijn, maar daarvoor moeten we dan wel een kilometer of vier verderop zijn: in restaurant De Boerderij op het landgoed Fraeylemaborg in Slochteren. De lunch bestaat uit diverse luxe belegde broodjes, inclusief melk en jus d’ orange. 

 

Het startpunt van de wandeling is de parkeerplaats “t Roegwold Ae’s Woudbloem”, langs het Slochterdiep (weg van Schaaphok naar Slochteren) aan de Hooilandsweg, ter hoogte van huisnummer 3, 9618 PG, Woudbloem. We vertrekken daar om 10.30 uur.

 

De eigen bijdrage voor deze wandeling is €13 p.p. Er is maar een beperkt aantal deelnemers mogelijk, dus Vol is Vol.