Back to Top
Wandeling Rhoonse Grienden
Woensdag, 01. Juni 2022, 10:00

Wandeling Rhoonse Grienden op woensdag 1 juni 2022

Op het programma stond een wandeling in Spijkenisse en wel door het nieuwe Natuurmonumenten gebied “de Wolvenpolder”, maar helaas kan ik daar niet een geschikte startlocatie in de buurt vinden die ook nog om 10.00 uur open is. Mooi alternatief is dus wandelen in de Rhoonse Grienden en we verzamelen om 10.00 uur bij Grand cafe Abel, Albrandswaardsedijk 194, 3172XB Poortugaal voor de door Voeks betaalde kop koffie of thee.

De wandeling gaat langs het jachthaventje en een beverburcht naar de grienden die nog steeds commercieel dienst doen als leverancier van tenen voor allerhande vlechtwerken zoals zinkstukken voor Rijkswaterstaat, maar is ook een mooi natuurgebied aan de rand van de oude maas. In principe wil ik bij mooi weer ongeveer 7,4 km wandelen maar als dit voor sommigen teveel is kan dit ingekort worden naar minimaal 3,5 of 5,2 km.

Er is heel veel en gratis parkeergelegenheid nabij en in de directe omgeving van Abel.

Bij opgave graag gebruik maken van de reserveer mogelijkheid op de website van Voeks Rijnmond  Aanmelden  en alle relevante vakken invullen, ook het mobiele telefoonnummer is belangrijk voor noodgevallen en de wandelgroepapp.

Hopend op mooi weer hoop ik jullie daar allemaal weer te zien.

Kees den Heijer