Back to Top
Aanmelding gesloten Expositie Stormvloedkering (Maeslantkering)
Woensdag, 15. Juni 2022, 12:30

Expositie Stormvloedkering (Maeslantkering)

 

Geen enkele waterkering ter wereld heeft grotere beweegbare onderdelen dan de Maeslantkering. Dit sluitstuk van de Deltawerken kan een vloedgolf van 5m boven NAP aan. De Maeslantkering ligt in de Nieuwe Waterweg bij Hoek van Holland en werd gebouwd tussen 1991 en 1997. Het bouwwerk is volledig automatisch gestuurd en vormt samen met de Hartelkering en de dijkverbreding Rozenburg de Europoortkering. De Maeslantkering is een voorliggende kering, dat betekent dat deze de eerste klappen opvangt bij hoogwater vanuit zee. Hiermee beschermt de stormvloedkering de inwoners van Zuid-Holland.

Woensdag 15 juni 2022 gaan we naar het Keringhuis, Publiekcentrum Water van Rijkswaterstaat, Maeslantkeringweg 139, 3151 ZZ  Hoek van Holland. Via navigatie te vinden op straatnaam Slachthuisweg waar wegwijzers staan.  

Ontvangst in het restaurant om 12:30 uur met koffie/thee en een broodje kroket.
Om 13:00 uur start de rondleiding van 90 minuten in de filmzaal met een film over de bouw van de Maeslantkering en krijgt u een eerste indruk. Daarna neemt de professionele gids u mee naar de verschillende expositie onderdelen in het Keringhuis, onder andere Hoe waterproof ben jij? En een indrukwekkende luchtfoto van de provincie Zuid-Holland.
Afsluitend bezoekt u het terrein van de Maeslantkering. Een unieke kans waarbij de gids u over het sluitingsproces vertelt en hoe de kering na de storm weer geopend wordt.

Na de rondleiding sluiten we om 14:30 uur af met koffie/thee en appelgebak, waarna u gerust zelf nog kan rondkijken bij de exposities en de tuin van het Keringhuis, met de expositie “Elke druppel telt” over de omgang met water in en rond het huis. Hoe kan je zelf meehelpen aan het beperken van ondergelopen kelders en straten…

Voor dit evenement bij betaling vermelden als omschrijving: Stormvloedkering
Voekslid/huisgenoot betaalt: €15- per persoon en introducees €18,50 per persoon.

Bankrekening NL90 INGB 0000 3201 49 t.n.v. Voeks Regio Rotterdam

Graag tot ziens, Brenda Dries, Coördinator Evenementen Voeks Regio Rijnmond

Neem alvast een kijkje op de Website: https://www.keringhuis.nl/ontdek-het-keringhuis