Bijeenkomst over de Wet Toekomst Pensioenen


Na de goedkeuring van de Wet Toekomst Pensioenen (WTP) in de Eerste Kamer hebben er overleggen plaatsgevonden tussen alle betrokken partijen.

Om de Voeksleden te informeren over de ontwikkelingen met betrekking tot de Wet Toekomst Pensioenen worden er door het hele land interactieve bijeenkomsten georganiseerd door de Voeks Hoorrecht Commissie (VHC).

 

Bijeenkomst Wet Toekomst Pensioenen Voeks Regio Rijnmond

Het was niet te missen dat de WTP, de nieuwe pensioenwet, sinds 1 juli van kracht is geworden. Dit heeft tot gevolg dat de sociale partners Shell Nederland (SN) en de Centrale Ondernemingsraad (COR) met een voorstel moeten komen hoe de in deze wet vastgelegde wijzigingen vormgegeven kunnen worden. De Hoorrechtcommissie heeft inmiddels een aantal bijeenkomsten met SN en de COR gehad en er zijn twee vergaderingen met de Klankbordcommissie geweest.

Voeks Regio Rijnmond nodigt U uit voor een bijeenkomst waarin de Hoorrechtcommissie U op de hoogte wil brengen van de stand van zaken.

Deze bijeenkomst is op vrijdag 13 oktober 2023, 10.00-13.00 uur.

Locatie: Carlton Oasis hotel, Curieweg 1, Spijkenisse, gelegen op industrieterrein Halfweg. Er is parkeergelegenheid bij het hotel of in de directe omgeving. Openbaar vervoer vanuit Spijkenisse Centrum: één van de volgende buslijnen: 102, 105, 403 of 404. Vanaf de halte ‘Halfweg’ is het nog maar 200 meter lopen.

Het is voor de Hoorrechtcommissie belangrijk om de mening van de Voeksachterban te peilen over de mogelijke gevolgen voor het pensioen ten gevolge van de nieuwe wet. Shell Nederland, Shell Pensioenbureau Nederland, de Centrale Ondernemingsraad en de Stichting Shell Pensioen Fonds (SSPF) zullen worden uitgenodigd om aanwezig te zijn.

Aanmelden kan tot en met donderdag 28 september

Gaarne vernemen wij of U hierbij aanwezig wilt zijn.

Wij zijn gebonden aan de maximale capaciteit van de zaal. Bij aanmelding ontvangt U geen bevestiging. Indien er te veel aanmeldingen zijn, zal u daarover worden geïnformeerd. Heeft u zich al eerder aangemeld dan hoeft u verder niets te doen.

We willen op tijd beginnen om de leden van de Hoorrechtcommissie voldoende presentatietijd te geven en om iedereen de gelegenheid te geven vragen te stellen.

Bij binnenkomst is er koffie of thee.Tijdens de sessie wordt er geen koffie of thee verstrekt.

Vanwege het belang van het onderwerp en het feit dat dit de eerste keer is dat U zich formeel over deze wet kunt laten informeren, verwachten we veel deelnemers.

Voor degenen die op 13 oktober niet aanwezig kunnen zijn, wordt er een Webinar georganiseerd.

Aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Organisatie WTP Voeks Regio Rijnmond