Opgericht 25 september 1950

button 250x40 lid wordenbutton 250x40 Contact

 

Rijbewijs verlengen: neem tijdig actie !

Het verlengen van uw rijbewijs als u 75 jaar bent of ouder, neemt nogal wat tijd. Dit kan soms 4 maanden duren, zeker indien er aanvullend onderzoek door het CBR wordt gevraagd, afhankelijk van de uitkomsten in het medisch verslag. Een goedkeurende verklaring van het CBR is een jaar geldig na afgifte van de verklaring. Neem dus tijdig actie. Onderstaand een voordelige aanbieding via Regelzorg: 

www.regelzorg.nl

Algemene voorwaardenPrivacy

Leden van Voeks kunnen zich voor een voordelig tarief medisch laten keuren voor het verlengen van hun rijbewijs. Dat is verplicht vanaf 75 jaar en voor houders van een zgn. groot rijbewijs.
Prijzen verschillen, vanaf 50 euro voor de medische keuring

Het CBR geeft bij medische geschiktheid een verklaring van geschiktheid af.  De wettelijke termijn waarbinnen dit moet gebeuren is 4 maanden.  Veel mensen weten niet dat dit zo lang kan duren en beginnen te laat.
Het CBR kampt met achterstanden omdat recent procedures zijn gewijzigd en het aantal aanvragen sterker groeit dan voorzien.  De wettelijke termijn wordt daardoor niet in alle gevallen gehaald. Zeker als er gezondheidsproblemen zijn en nader onderzoek door een specialist  noodzakelijk is.   

Dit leidt tot veel stress en in sommige gevallen ook tot verlopen rijbewijzen. In een aantal gevallen zitten beroepschauffeurs nu thuis. Senioren zijn ook afhankelijk van de auto voor hun sociale leven, de dagelijkse boodschappen en soms voor het bezoeken van hun partner in het verpleeghuis.

Els Koopman directeur van Regelzorg zegt :

Houd zelf de einddatum van uw rijbewijs in de gaten en start 5 maanden voor die datum het verlengen van uw rijbewijs indien een medische keuring noodzakelijk is.  
Koop als het even kan uw gezondheidsverklaring op mijn.cbr.nl met behulp van uw DigiD en zoek een arts die uw keuringsverslag ook digitaal kan invullen.  
Koopt u een papieren gezondheidsverklaring (dat kan ook via Regelzorg) dan moet u deze vragenlijst eerst zelf invullen en naar het CBR sturen. Binnen een paar weken ontvangt u dan het Keuringsverslag dat de arts moet invullen. 
U kunt zelf een afspraak inplannen via www.regelzorg.nl of tijdens kantooruren bellen naar het landelijke afsprakenbureau van Regelzorg (220 locaties) 088 23 23 300.