Back to Top

RIJBEWIJSKEURINGEN

Rijbewijs verlengen? Neem tijdig actie!!

Het verlengen van je rijbewijs als je 75 jaar of ouder bent duurt minstens 4 maanden en vaak langer, zeker indien aanvullend onderzoek door het CBR wordt aangevraagd wegens de uitkomsten van de mediesche keuring.

Een goedkeurende verklaring van het CBR is een jaar geldig dus neem tijdig actie.

De verlengingsprocedure begint met het aanvragen van een gezondheidsverklaring, online via www.cbr.nl of via Regelzorg (zie verder) of bij de gemeente. Deze verklaring kun je online invullen of een papieren versie insturen naar het CBR. Het CBR stuurt een ontvangstbevestiging en een verwijsbrief voor een medische rijbewijskeuring en instructies over de te nemen stappen.

Voeks leden en hun partners kunnen na ontvangst van de gezondheidsverklaring en/of verwijsbrief voor een medische keuring een afspraak maken voor de medische keuring via Regelzorg. Regelzorg heeft een bestand van meer dan 220 keuringsadressen over heel Nederland. Een medische keuring kost maximaal €55,00. Nieuw is de afspraak dat Voeks leden en hun partners een korting van 10% ontvangen wanneer de afspraak via Regelzorg wordt gemaakt. 

Voor het maken van een keuringsafspraak stuur je een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of je belt naar Regelzorg, tel.nr. 088 - 23 23 300.

Vermeld in de e-mail of bij het telefoongesprek de volgende gegevens:

  1. Dat je Voeks lid bent.
  2. Naam, adres, postcode en woonplaats.
  3. Geboortedatum.
  4. Telefoonnummer.
  5. E-mailadres.