REGIO HET ZUIDEN

button 250x40 lid wordenbutton 250x40 Contact

 

Exact een half jaar na de eerste soos met de deelnemers na een ’zoete inval’ bij elkaar rondom twee aaneengeschoven tafels, op donderdag 6 augustus 2020 de tweede soos in Asten - met de aanwezigen na aanmelding vooraf in een wijde kring aan en bij vier aparte tafels. Beter dan niks; deze tweede soos had op 7 mei plaats moeten vinden maar toen lag ons land nog ondergedompeld in de corona-ellende. Inmiddels mogen/kunnen we weer, voorzichtig, nog niet in alle vroegere vrijheid; VOEKS-leden behoren nou eenmaal tot de kwetsbare groepen.

Een herstart in Hotel Nobis om half elf ’s morgens onder zomerse omstandigheden. Het ging zoals verwacht gepaard met enig gehannes met en gewenning aan de anderhalvemeter-maatregel, maar uiteindelijk konden de drie dames en zeven heren ermee uit de voeten. De onderlinge verstaanbaarheid was soms wel een probleem, kwam wellicht doordat het gezelschap buiten op het terras zat, onder een grote parasol want de zon scheen uitbundig.

Twee heren waren nog nooit eerder geweest en moesten eerst wennen aan het, wat betreft werken bij Shell, compleet diffuse gezelschap. Maar ongetwijfeld mede daardoor werden ze als vanzelf opgenomen in de groep en bleven net als de rest de volle tijd geanimeerd meepraten. Dat is nou het leuke van de sociëteiten te Asten en Hulsberg: omdat Shell niks groots en operationeels in Zuid-Oost Nederland had, komen de in de subregio Oost-Brabant & Limburg wonende VOEKS-leden uit alle hoeken van de Shell-wereld. Staat garant voor de aanwezigheid van zowel dames als heren, met veel verscheidenheid in praatstof over de vele kanten van de Koninklijke, maar biedt ook volop gelegenheid voor andere onderwerpen dan alleen Shell.

Al met al twee gezellige uren, met gecontroleerde stoelendans elke 40 minuten - changer! - voor de nodige variatie in gesprekspartners, met een rondje aangeboden door het bestuur van VOEKS regio Het Zuiden en met opnieuw de leuke geste van het hotel: het inmiddels fameuze glaasje ondeugend lekkere likeur afgedekt met een toefje slagroom.

Liefst zeven aanwezigen (leuk voor Nobis) besloten na het einde van de soos om te blijven lunchen. Omdat het inmiddels buiten toch wel erg warm was geworden, werden in het restaurant twee tafels gereed gemaakt. Eentje voor vier en eentje voor drie personen, andermaal met inachtneming van de coronavirus-richtlijnen. Met elkaar praten ging nu veel beter - een aspect voor ondergetekende om in de gaten te houden. Buiten kunnen zitten is heerlijk, maar op anderhalve meter afstand met elkaar babbelen gaat prettiger als men binnen zit.

Ruim anderhalf uur na aanvang van de lunch ging de laatste bezoeker pas weg, al met al een hoopvol herbegin. Eerstvolgende gelegenheid om elkaar in de subregio Oost-Brabant & Limburg op deze wijze te ontmoeten - als COVID-19 tenminste niet opnieuw roet in het eten gooit - zal zijn te Hulsberg op 3 september.

Jo Janssen
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


==========================

soos asten 01soos asten 02soos asten 03