REGIO HET ZUIDEN

button 250x40 lid wordenbutton 250x40 Contact

 

 

bedrijfsschool moerdijk

Was jij erbij?

 

 Reünie bedrijfsschool de Buitendijker, waar blijft de tijd?

Buitendijker 1

Een jaar later dan gepland, i.v.m. de pandemie was-ie er weer. De reünie van de bedrijfsschool. Na de eerste twee reünies (in 2011 bij het 40 jarig bestaan en in 2016) werd er weer een reünie georganiseerd.De twee voorgaande reünies waren alleen voor de jaargangen ’70 en ’71, maar vanwege 50 jaar werd er iets groter uitgepakt.

Al in een vroeg stadium (september 2021) ontstond het idee om de reünie in de bedrijfsschool te organiseren.Er werd contact gezocht met Shell Chemie Moerdijk en daar stond men er gelijk helemaal voor open. Een paar SNC medewerkers stelden zich beschikbaar om dit te regelen. Daarvoor willen we hen, Carla Mensen, Erik Machielse en Danny Langerak nog hartelijk danken.Vanuit Voeks uit sloten zich Berco de Vrij, Allan de Rooijen en Domien Doggen aan. Ook hen zijn we veel dank verschuldigd.

Na het nodige speurwerk was er een lijst met circa 450 namen die allemaal een uitnodiging hebben gekregen.Uiteindelijk hebben dik 130 oud leerlingen toegezegd om langs te komen.

Het was best een uitdaging om alles goed te regelen. Zo’n stroom mensen in goede banen leiden zonder teveel oponthoud gaat niet over rozen: Bussen regelen voor de rondtoer, foto’s uitzoeken en af laten drukken, lokalen in de bedrijfsschool reserveren etc.  

Een dag voor de reünie was het organiserend team in de bedrijfsschool aanwezig om alles aan te kleden, de monitors te testen en de gemaakte filmpjes te vertonen. Op 20 oktober was het zo ver. Vanaf 13:00u stroomde de gereserveerde parkeerplaats vol met auto’s. Van daaruit via ging het per bus naar het Safety Centre in de school.Daar werd het al snel gezellig druk. Bijzonder leuk om elkaar na jaren weer te zien.

Site manager Richard Zwinkels opende de reünie en noemde dit een super evenement, dat om herhaling vraagt! Hij vertelde over de geschiedenis en de toekomstplannen van Shell Chemie Moerdijk.

Buitendijker 2

Na de koffie en petitfourtje ging het gehele gezelschap in de gereedstaande bussen voor een rondrit over het terrein.We zagen een gigantische kraan, een zonnepark, een plaats voor het recyclen van plastic en nog veel meer. Ook werden diverse controlekamers en werkplaatsen bezocht.

Na afloop kregen we nog een drankje en een hapje en werd er enthousiast bijgepraat aan de hand van foto’s van toen en oud filmmateriaal. Het programma liep daardoor behoorlijk uit.

Ter afsluiting gingen we naar partycentrum van der Hooft te Zevenbergen. Hier konden we verder praten omdat niet alles besproken kon worden in de tijd dat we op de bedrijfsschool aanwezig waren.

Buitendijker 3

Ook hier werd het later dan gepland, maar dat was voor niemand een probleem.

Ook de oud collega’s van de NAM bleven nog lang en moesten na 21:00u nog terug naar het hoge noorden.

Waar blijft de tijd? Dat gold zeker ook voor deze dag. We kijken uit naar de herhaling!

Voor foto’s klik hier……