Wandelen in klein Italië, gewoon in Oudenbosch 6 juni 2023 

Oudenb 5 Aangepast

 

 

 

 

 

 

 

 

 Op dinsdag 6 juni 2023 hebben we een mooie stadswandeling gemaakt en na de lunch, ook een bezoek aan de Basiliek van Oudenbosch gebracht. Dit allemaal onder leiding van gidsen.

Om 10.00 uur in de ochtend werden wij door de gastheer en mevrouw van restaurant UN Momento 2.0 hartelijk ontvangen. En onder het genot van een heerlijke kop koffie/thee met een appelpunt begonnen we deze leuke dag.

De groep (30 personen) werd in 3 groepen opgesplitst en iedere groep was voorzien van een eigen gids. Cultuur snuiven en tegelijktijdig meer horen over de bijzondere gebouwen. De mooie verhalen doen je haast geloven dat je in een Italiaans dorpje loopt.

De Italiaanse invloeden van pastoor Willem Hellemons, een jongen uit Roosendaal, die studeerde in Rome en daar onder de indruk raakte van de Sint-Pieter Basiliek. Zijn dromen zijn uitgekomen.

Oudenb 3Oudenb 1

 

Om 12.30 werden we weer verwacht bij UN Momento om daar een heerlijke 2 gangenlunch te nuttigen.

Oudenb 4

 

En om 14.00 startte de rondleiding in de Basiliek van de H.H. Agatha en Barbara. De gids vertelde met veel passie het verhaal van Willem Hellemons, de Basiliek en andere kopieën van de Sint Pieter en een ode aan Pierre Cuypers.

Op eigen gelegenheid konden onze Voeksers  ook nog een bezoek brengen aan het Arboretum, (Botanische Kloostertuin) of het Zouavenmuseum (strijders voor de Paus).

De meeste hebben onder het genot van een lekker ijsje deze gezellige dag afgesloten.

Oudenb 6 Aangepast