Back to Top

WAT BIEDT VOEKS REGIO LEIDEN?

De vereniging Voeks, regio Leiden tracht haar leden interessante en aangename activiteiten te bieden, op cultureel, culinair, welzijn en andere gebieden. Deze regionale webpagina’s zijn bedoeld als een aanvulling op het Voeksnieuws en ter informatie over regionale activiteiten. Essentiële inhoud (aankondigingen, etc) staat ook in Voeksnieuws of komt daar binnenkort in. Verder publiceert het regiobestuur maandelijks een nieuwsbrief met actuele informatie (zie "Nieuwsbrieven" onder het menu voor Leiden).

Het Jaarprogramma is indicatief voor onze plannen.

(Informatie alleen voor leden vindt u nadat u inlogt)

Welzijn

Het Voeks welzijnswerk is één van de kernactiviteiten van Voeks regio Leiden en heeft ten doel aandacht te besteden aan oudere Voeksleden en aan alle Voeksleden, ongeacht leeftijd, die ziek, gehandicapt of eenzaam zijn. Meer informatie vindt u op de welzijnspagina.

Cultuur

Inmiddels hebben we al weer een aantal jaren een coördinator activiteiten die zich heeft bezig gehouden met het organiseren van verschillende uitstapjes van uiteenlopende aard. Gezien het enthousiasme van de deelnemers gaan we hier zeker mee door. Ook voor 2021 staan er weer een aantal excursies op het programma, die zeker de moeite waard zijn en daarover zullen wij u tijdig berichten d.m.v. Voeksnieuws, onze nieuwsbrief en deze website. Voor het overzicht van het jaarprogramma zie de tab 'jaarprogramma'.

Dinerclub

Elke maand organiseert Voeks regio Leiden een diner of lunch, gericht op het sociale contact tussen de leden. Af en toe wordt dit gecombineerd met een excursie.

De dinercommissie (Fred Beun, Marleen Sluman, Ruud van Straelen en José Gräper) stelt zich tot doel om restaurants in de regio te vinden die een aantrekkelijk 3-gangen menu kunnen bieden, waarbij de kwaliteit/prijs verhouding belangrijk is, maar ook de bereikbaarheid voor soms slecht ter been zijnde seniore Voeks leden.
Het programma voor de komende maanden vindt u in de agenda.

WhatsApp groepen

In de regio Leiden zijn op dit moment twee groepen actief.
Wie het leuk vindt om zo nu en dan met een groep Voeks leden een wandeling te maken, kan zich aanmelden voor de WhatsApp groep (Wandeltafel Leiden) via de activiteiten coordinator (Ed Bras). Binnen de WhatsApp groep staan (potentiele) wandelaars met elkaar in contact: wie zin heeft in een wandeling zet dit in de App en anderen kunnen reageren om zo tot een afspraak te komen.
De leesgroep spreekt af om een boek te lezen en vervolgens met elkaar over dit boek van gedachten te wisselen.

Nieuwsbrief

Alle activiteiten worden ook gepubliceerd in de nieuwsbrief die ongeveer één maal per maand verschijnt. Ontvangt u de nieuwsbrief nog niet? Meld u aan

Het nieuwsbrieven archief vindt u hier 

Activiteiten in de regio

Naast de door Voeks georganiseerde activiteiten, is er veel meer te doen in de regio Leiden. Meer informatie vindt u b.v. op https://www.visitleiden.nl/nl/uitagenda.