Update (21-02-2024)

Opmerkingen:

Activiteiten zoals lezingen, etentjes en//of uitstapjes worden tijdig bekendgemaakt

Wandelingen: definitieve datum tijd en plaats worden ca. 1 week tevoren bekend gemaakt

Biljart en quilt groep: elke donderdag - Vrij en Blij te Landsmeer vanaf 10 uur

Tennis: elke donderdag - Sportpark Melkweg, in Tuindorp Oostzaan vanaf 9:00 uur

Bowlen: elke donderdagVolendam van 09:30 -11:30 uur 

Houd hiervoor de website in de gaten en eventueel zal er een mailing plaatsvinden

*- Regionale Ledenvergadering
Het bestuur van Voeks regio Amsterdam is het nieuwe jaar met nieuwe energie begonnen. Zo zijn we volop bezig met de voorbereiding van de Regionale Ledenvergadering (RLV). Deze zal op 21 maart plaatsvinden op de vertrouwde plaats in Verenigingsgebouw “Vrij en Blij” in Landsmeer. Verdere details zoals de agenda en de benodigde documenten zult u te zijner tijd kunnen terugvinden op de website. En u zult natuurlijk ook een officiële uitnodiging per email ontvangen. Mocht u ons nog geen emailadres hebben doorgegeven, dan is dit een goed moment om dat alsnog te doen.

Het zal u natuurlijk niet ontgaan zijn dat er de komende jaren op pensioengebied grote veranderingen zullen gaan plaatsvinden. De afkorting WTP (Wet Toekomst Pensioenen) zult u vast al gehoord hebben. Voeks heeft bij de voorgestelde veranderingen in de WTP het recht om gehoord te worden. Om de belangen van de gepensioneerden en toekomstig gepensioneerden daarbij te behartigen, is er in 2023 een Voeks Hoorrecht commissie (VHC) opgericht. Deze wordt bijgestaan door een Voeks klankbordgroep (VKG) bestaande uit leden uit alle regio’s. De VHC heeft in 2023, door middel van bijeenkomsten in de regio’s en een afsluitende web-sessie, de Voeksleden geïnformeerd, vragen beantwoord en de meningen gepeild.

We hopen dat we op de RLV van 21 maart a.s. de voortgang hiervan en verdere informatie kunnen delen en bespreken. Wij gaan proberen op deze bijeenkomst een lid van het Voeks hoofdbestuur en/of de Hoorrecht commissie aanwezig te laten zijn. We zullen u dan ook graag op de RLV zien verschijnen!

In 2024 hopen we op het vlak van de bestuurssamenstelling een nieuwe coördinator van het welzijnswerk te mogen begroeten. Mocht u interesse in die bestuursfunctie hebben, aarzel niet langer en laat ons dat weten. Dan kunnen we op de RLV de positie formaliseren. Verder zijn we voortdurend op zoek naar nieuwe contactpersonen die met het zo belangrijke en zeer gewaardeerde welzijnswerk bezig willen zijn. We hebben een flinke, actieve en trouwe groep van contactpersonen, maar er is altijd enig verloop waardoor we op meerdere plaatsen versterking kunnen gebruiken.

*- Wandeldata voor 2024

Woensdag 20 maart
Dinsdag 23 april
Woensdag 22 mei
Dinsdag 25 juni
Woensdag 24 juli
Dinsdag 20 augustus
Woensdag 25 september
Dinsdag 22 october
Woensdag 27 november

*- Wandeling 20 februari door Amsterdam centrum
Een foto impressie van deze wandeling staat op de activiteiten pagina.

*- De Grote Indonesië-tentoonstelling
Een foto impressie van het bezoek aan deze tentoonstelling staat op de activiteiten pagina.

*- Italiaanse Barista & Latte Art Workshop
Ontdek de magie van Italiaanse koffie tijdens een Italiaanse Barista & Latte Art Workshop van 2,5 uur.
De planning is dat die eind februari/begin maart zal plaatsvinden bij Esplanade di Due Tempi in Uithoorn. Een fantastische locatie. Van pasta, antipasti, tiramisu, scroppino, de beste koffie, ambachtelijk gemaakt Italiaans ijs en van toegankelijke Italiaanse wijnen tot zelfs Super Tuscans? Dan hoef je niet helemaal af te reizen naar de laars van Europa. La vita è bella aan het Marktplein van Uithoorn! De prijzen hiervan zijn nog niet bekend. Belangstellenden kunnen contact opnemen via de e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

*- Hap en Stap Tour in Haarlem
Een walking dinner in Haarlem inclusief drie verschillende restaurants en een professionele gids om het prachtige oude centrum te laten zien. Voor ongeveer 60 euro (incl. BTW) kan dat via een beproefde route. Wandeling (40 min.) – voorgerecht – wandeling (25 min.) – hoofdgerecht – wandeling (25 min.) – dessert. Totale duur is 3,5 uur. Planning eind maart/begin april. Belangstellenden kunnen contact opnemen via de e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

*- De nieuwste quilts staan weer op de activiteiten pagina.