REGIO AMSTERDAM

button 250x40 lid wordenbutton 250x40 Contact

 

Zaterdag 30 + zondag 31 oktober – expositie DURFUS tussen 13.00 en 17.00 uur

Locatie: het Weefhuis, Lagedijk 39, Zaandijk (NIET rolstoeltoegankelijk)

Goed bereikbaar met bus, trein en auto (vlakbij de Zaanse Schans)

Zaterdag 30 oktober kunnen we deze expositie gezamenlijk bezoeken met bijvoorbeeld een lunch vooraf en een borrel erna.

Beelden, schilderijen en fotografie in Het Weefhuis. Het koppel Jos (oud-collega en dus ook zeer bekend bij Shell in Amsterdam) en Marion Noordeloos exposeren met de vruchten van vele jaren kunstzinnig bezig zijn. Ze dachten, ‘Durfus’ – durf eens wat te laten zien en kruip uit je comfortzone.

Marion Noordeloos maakt al ruim 20 jaar beelden. Zij begon haar ontdekkingsreis bij Fluxus waar ze de geheimen van klei en beeldhouwen ontdekte. Daarna volgde een opleiding bij Creat, De Nieuwe Academie in Alkmaar; daar leerde zij haar eigen beeldtaal ontwikkelen. Vervolgens heeft ze met veel enthousiasme zelf les gegeven op verschillende buurthuizen, instellingen en in haar eigen atelier. Veel inspiratie haalt ze uit de beelden en beeldtaal van de Franse kunstenares Niki de Saint Phalle.

De expositie toont daarnaast fotografie van Jos, werk dat teruggaat tot 1974. Het begon allemaal analoog met zelf afgedrukte foto’s op barietpapier in eigen DOKA. Later digitaal met de Nikoncamera en afdrukken uit de printer. Zijn onderwerpen kiest hij heel breed; soms dichtbij huis, de Zaanstreek en portretten van zijn dochters, andermaal is het Bretagne of abstracte fotografie, zowel zwart-wit als in kleur.

Als fotograaf sloot Noordeloos zich graag aan bij andere fotografen; zo was hij lid van F.C. Jacob Olie in Amsterdam en later van fotogroep Spectrum te Zaandam.

De laatste jaren laat Jos zich ook inspireren door schilders als Edward Hopper en Ferdinand Leger bij het maken van schilderijen.

Heeft u belangstelling voor deze expositie en/of lezing stuurt u mij dan graag een email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.