Back to Top
 
 
 

OVER BILJARTEN GESPROKEN

Biljarten regio Amsterdam

Als biljartafdeling van de Voeks-regio Amsterdam hebben wij , van horen zeggen natuurlijk, dankbaar gebruik kunnen maken van de “kweekvijver” van de ASV-biljartvereniging. Ik vond in het prachtige boekje van Nico Rozendaal over ASV-Shell uit 2003 dat deze vereniging op 5 februari 1931 is opgericht. Mét de ASV is deze club dan ook na precies 80 jaren opgeheven. Een respectabele leeftijd!

Het Voeks-biljart heeft op diverse locaties gespeeld. Natuurlijk eerst op de Valentijnkade, later in gebouw De Albatros op de Meeuwenlaan, verder  bij Oriënt/Nieuwendam aan de Volendammerweg en bij sportclub TOB aan de Meteorenweg.
Wij zijn steeds noord-amsterdam trouw gebleven! En al enige jaren spelen we nu  in de prachtige biljartzaal van het Geertruidahuis (Vrij en Blij) in Landsmeer.

Iedere donderdag trekt een enthousiast groepje biljarters naar Landsmeer om een gezellig potje te biljarten. We spelen dan zo’n drie partijen , waarvan twee librepartijen en één met het zgn bandstoten.
Daarnaast hebben we op deze soosdag een leuk contact met deelnemers aan andere activiteiten zoals bridge, klaverjas, quilten en schilderen. Een hapje en een drankje is verkrijgbaar bij Vrij en Blij.
Rond 10-10.30 uur zijn de biljarters als eersten present en zij gaan door tot zo’n 14-15 uur.

Als dit u aanspreekt kom dan gerust eens bij ons kijken (meespelen kan ook). U hoeft niet gelijk mee te doen met onze (bescheiden) competitie. Wie weet zien wij u daar!
 

30-03-2016
Ruud van Well