Back to Top
 
 
 

WELZIJN

Laatst bijgewerkt: 25 januari 2024

Doelstelling

Het welzijnswerk van VOEKS heeft als doelstelling contact te onderhouden met de oudere leden van VOEKS, en met de leden die ziek, eenzaam of minder mobiel zijn. Het accent ligt op het geven van aandacht en het onderhouden van contact. Discretie en terughoudendheid wordt zoveel mogelijk in acht genomen.

Aanpak

In onze regio is een groep van 23 vrijwilligers actief, begeleid door een coördinator, welke weer contacten onderhoudt met het welzijnswerk op landelijk niveau. Op zg. kroonverjaardagen (65, 70, 75) feliciteren we de leden middels een kaartje of telefoontje. De eerste keer dat we een bezoek afleggen is  ter gelegenheid van de 80e verjaardag. Deze kennismaking gaat gepaard met het aanbieden van een feestelijk set van twee glazen, gesierd met het VOEKS logo. Vanaf dan is het de intentie jaarlijks een bezoekje af te leggen en tevens de verjaardag te gedenken. Een telefoongesprek als alternatief behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden. Dit alles natuurlijk alleen met wederzijdse instemming. Wilt u meer weten over het Voeks welzijnswerk, lees dan hier verder.

VOEKS Welzijn Brochures

We willen u attenderen op de VOEKS brochure "Voorbereiding op overlijden", een document met als doel op overzichtelijke wijze allerlei aspecten rondom dit thema bij elkaar te brengen. Hopelijk helpt het u na te denken over zaken die aan de orde (kunnen) komen en zich daar tijdig op voor te bereiden. Dit document is beschikbaar via VOEKS Welzijn Brochures VOEKS DOWNLOADS ).  Er is ook een aanvullend document beschikbaar onder de naam "Aanhangsel bij Voorbereiden op overlijden", op dezelfde wijze beschikbaar.

Oproep

Wij zijn als regio voortdurend op zoek naar leden die willen meedoen met dit werk. Sommige rayons kunnen wel wat versterking gebruiken! Bent u geïnteresseerd? Neemt u dan contact op met de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We nemen u (evt. op termijn) graag op als contactpersoon in een van onze rayons, bij voorkeur bij u in de buurt. Aan uw voorbereiding en  begeleiding wordt uiteraard aandacht besteed.

Weet u van leden die mogelijk behoefte hebben aan onze aandacht, bv. wegens ziekte, dan stellen wij uw bericht zeer op prijs.

Rayons en Contactpersonen

We hebben onze regio onderverdeeld in de volgende rayons en noemen daarbij de huidige contactpersonen:


Rayon Contactpersonen
Purmerend, Oosthuizen, Midden-Beemster, Zuid-Oost Beemster, De Rijp, Ilpendam, Purmerland Gert-Jan den Otter, Carla Mulder, Margreet Dijkman, Mirella Mossel, Hetty Slagboom
Zaandam, Zaandijk, Koog aan de Zaan, Westzaan José Seelen
Wormer, Wormerveer, Krommenie, Oost-Knollendam Loes Blom
Monnickendam, Edam, Volendam, Marken, Broek in Waterland Nico Beek, Joke van Rees
Amsterdam-Centrum en binnen de ring Peter Koenders
Amsterdam-Noord, Landsmeer, Oostzaan, Den Ilp Jan en Greet Post, Loes Wendelgelst, Erna Knook, Jan de Vries
Amsterdam-Oost, -Bijlmer, Diemen Wim Groen
Amsterdam-West, Badhoevedorp, Zwanenburg Myra Ruijter
Amsterdam-Zuid, -Buitenveldert, Amstelveen Hans en Fredie Versleijen
Amstelveen Margot Spaargaren, Antonio Wilson
Hoofddorp, Nieuw-Vennep Jan van der Valk
Ouderkerk, Uithoorn, Amstelhoek, Kudelstaart, Aalsmeer, Rijsenhout Aad Hagens
Weesp, Muiderberg, Muiden, Abcoude Loes Wendelgelst
Almere Jos van den Putten, Paul en Els Vermeren