Back to Top
 
 
 

WELZIJN

** Update Welzijnswerk & Coronavirus **

De contactpersonen kunnen inmiddels weer visites afleggen, maar zullen steeds de RIVM richtlijnen hierbij in acht nemen. Indien daaraan behoefte bestaat, kunnen de leden zelf ook bellen of schrijven naar de contactpersoon van hun rayon. 
Doelstelling

Het welzijnswerk van VOEKS heeft als doelstelling om aandacht te geven aan de oudere leden van VOEKS, en aan de leden die ziek, eenzaam of minder mobiel zijn. Het accent ligt op het geven van aandacht en het onderhouden van contact. Discretie en terughoudendheid wordt uiteraard in acht genomen.

Aanpak

In onze regio is een groep van 30 vrijwilligers actief, begeleid door een regionaal coördinator, die weer contacten onderhoudt op landelijk nivo.

Op zg. kroonverjaardagen (65, 70, 75) feliciteren we u middels een kaartje of telefoontje. De eerste keer dat we u willen bezoeken is  ter gelegenheid van uw 80e verjaardag (sinds 1-1-2020, vanaf geboortejaar 1945; was tot 1-1-2020 tgv de 75e verjaardag, t/m geboortejaar 1944). Deze kennismaking gaat gepaard met het aanbieden van een feestelijk glas, gesierd met het VOEKS logo. Vanaf uw 81e verjaardag is het onze intentie u op jaarlijkse basis te bezoeken en ook uw verjaardag te gedenken. Een telefoongesprek als alternatief behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden. Te allen tijde kunt u aangeven al dan niet prijs te stellen op onze aandacht.

Wilt u meer weten over het Voeks welzijnswerk, lees dan hier verder.

VOEKS Welzijn Brochures

We willen u attenderen op de VOEKS brochure "Voorbereiding op overlijden", een document met als doel op overzichtelijke wijze allerlei aspecten rondom dit thema bij elkaar te brengen. Hopelijk helpt het u na te denken over zaken die aan de orde (kunnen) komen en zich daar tijdig op voor te bereiden. Zodat een en ander soepeler verloopt als het eenmaal zover is. De contactpersonen hebben een papieren exemplaar ontvangen en zijn gevraagd die onder de aandacht te brengen tijdens de huisbezoeken. De electronische versie is beschikbaar via VOEKS Welzijn Brochures (https://leden.voeks.nl/menu-home-page/voeks/voeks-downloads/welzijn).

Recent hebben we een aanvullend document beschikbaar gesteld onder de naam "Aanhangsel bij Voorbereiden op overlijden", op dezelfde wijze bereikbaar.

Oproep

Wij zijn als regio voortdurend op zoek naar leden die willen meedoen bij dit werk. Sommige rayons kunnen wel wat versterking gebruiken. Bent u geinteresseerd? Neemt u dan contact op met de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We nemen u (evt. op termijn) graag op als contactpersoon in een van onze rayons, bij voorkeur bij u in de buurt. Aan uw voorbereiding en  begeleiding wordt uiteraard aandacht besteed.

Heeft u kennis van leden die mogelijk behoefte hebben aan onze aandacht, bv. wegens ziekte, dan stellen wij uw tip zeer op prijs.

Rayons en Contactpersonen

We hebben onze regio onderverdeeld in de volgende rayons en noemen daarbij de huidige contactpersonen:

Rayon

Contactpersonen

Purmerend, Oosthuizen, Midden-Beemster, Zuid-Oost Beemster, De Rijp, Ilpendam, Purmerland

Jos van Deursen, Carla Mulder, Margreet Dijkman, Wil Kroes, Hetty Slagboom

Zaandam, Zaandijk, Koog aan de Zaan, Westzaan

José Seelen

Wormer, Wormerveer, Krommenie, Oost-Knollendam

Loes Blom

Monnickendam, Edam, Volendam, Marken, Broek in Waterland

Joop en Anna ter Horst, Anny Nibbering

Amsterdam-Noord, Landsmeer, Oostzaan, Den Ilp

Jan de Vries, Jan en Greet Post, Erna Knook

Amsterdam-Centrum en binnen de ring

Peter Koenders

Amsterdam-Oost, -Bijlmer, Diemen

Wim Groen

Amsterdam-West, Badhoevedorp, Zwanenburg

Myra Ruijter

Amsterdam-Zuid, -Buitenveldert, Amstelveen

Hans en Fredie Versleijen

Amstelveen

Margot Spaargaren, Gré Modderman,
Antonio Wilson

Hoofddorp, Nieuw-Vennep

Jan van der Valk

Ouderkerk, Uithoorn, Amstelhoek, Kudelstaart, Aalsmeer, Rijsenhout

Aad Hagens

Weesp, Muiderberg, Muiden, Abcoude

Loes Wendelgelst

Almere

Jos van den Putten, Paul en Els Vermeren