Back to Top

Algemeen

Algemeen

Voeks Regio’s organiseren regelmatig activiteiten voor de leden (en hun partners en introducés). Het doel hiervan is de leden te verrassen en te binden door het aanbieden van een gevarieerd activiteitenprogramma dat voor elk wat wils biedt en dat de leden in de gelegenheid stelt om andere leden te leren kennen en contacten met hen te onderhouden. De activiteiten vervullen dus een belangrijke sociale functie.

Bij de bestuurlijke samenvoeging van de regio Arnhem en de regio Apeldoorn per 1 mei 2023 is besloten om activiteiten voorlopig per regio te blijven organiseren. Mede omdat er twee activiteitencoördinatoren beschikbaar waren, die behalve de al lopende activiteiten ook genoeg ideeën voor nieuwe activiteiten hebben. Uiteraard behoort het organiseren van een gezamenlijk activiteit behoort tot de mogelijkheden, maar dat gebeurt ook in andere regio’s en ieder lid kan elke activiteit in elke regio bijwonen.

Activiteiten coördinator

De activiteitencoördinator is eindverantwoordelijk voor het opstellen en uitvoeren van het programma van activiteiten. Hij/zij maakt deel uit van het regiobestuur. De activiteitencoördinator voor de cluster rond Arnhem is Dorry Muller-Evers en voor de cluster rond Apeldoorn is dat Erik Nijhoff.

Heeft u als lid ideeën voor activiteiten geef het aan hen door. Ook feedback en reacties op activiteiten die geweest zijn, zijn van harte welkom

Programma

Het streven is een programma dat gevarieerd is in de volgende opzichten:

  • Soort activiteit. Er zijn verschillend terugkerende activiteiten, bv. de nieuwjaarsrecepties met lezing in januari, de RLV in februari/maart, de toerriten ,het minigolfen en de kerstmaaltijden in december. Voor de overige maanden zijn activiteiten zoals wandelingen, lezingen, bedrijfsbezoeken, concerten, en tentoonstellingen mogelijk.
  • Doelgroep. In ieder geval een deel van de activiteiten dient ook geschikt te zijn voor oudere leden en/of minder validen, zoals bv. lezingen. Daarnaast is het streven om ook activiteiten te organiseren voor jongere/sportieve Voeksleden met als doel ook deze groep bij Voeks te betrekken.
  • Dag in de week. Van oudsher werden activiteiten in de regio vaak op een vaste dag georganiseerd, maar tegenwoordig is er meer spreiding over de week om ieder in de gelegheid te stellen deel te nemen.

Vaste locaties

Voor de cluster Arnhem is de Herenboerderij De Hucht, Stationstraat 24 in Elst, de vaste locatie voor bijeenkomsten. Website de Hucht

Voor de cluster Apeldoorn is dat het Kulturhus EGW, Stationsstraat 25, 8161 CP in Epe. U vindt heel veel informatie op de website Kulturhus Epe . Parkeren kan gratis in omliggende straten van het Kulturhus en op de parkeerplaats bij het Gemeentehuis, Marktplein 1, 8161 EE Epe, loopafstand 5 minuten. Bij het gebouw zijn enkele invalide parkeerplekken beschikbaar.

Wandelingen, excursies

Alle overige activiteiten (concerten, museum en tentoonstellingen, excursies, wandelingen) worden ter afwisseling verspreid over de regio georganiseerd.