Back to Top

VOEKS WELZIJNSWERK

welzijn

WELZIJNSWERK IS ÉÉN VAN DE UNIEKE KANTEN VAN VOEKS.

Het Welzijnswerk heeft als doelstelling aandacht te geven aan leden van Voeks, voornamelijk de oudere leden (80+), maar ook wel aan jongere leden die door ziekte, eenzaamheid, rouw, scheiding of immobiliteit getroffen zijn. Het accent van aandacht ligt op het positief in persona aanwezig zijn. Contactpersonen kunnen daarbij een luisterend oor bieden en als mogelijke wegwijzer naar instanties fungeren. Het welzijn van de leden staat centraal.

De ruim 250 contactpersonen zijn allen vrijwilligers, (partners van) gepensioneerde Shell-employés, die tijd willen besteden aan het onderhouden van contacten met Voeksleden. Het zijn dus zeker geen beroepskrachten. Hun werk is aanvullend op de activiteiten van officiële instanties waarnaar zij zo nodig doorverwijzen.

Omstreeks de 80e verjaardag vindt het eerste bezoek plaats waarbij het “Voeksglas” wordt aangeboden (indien een Regio dat wenst, kan er worden afgeweken van deze leeftijdsgrens en van de timing van dit eerste bezoek).

Vanaf de 80e verjaardag is het de bedoeling dat men op jaarlijkse basis wordt bezocht. Te allen tijde kan het lid of de partner, aangeven al dan niet prijs te stellen op bezoek.

We streven ernaar de kwaliteit van het Welzijnswerk hoog te houden. Bij hun werk worden de contactpersonen ondersteund door de landelijke coördinator en de regionale coördinatoren. Daartoe worden regelmatig bijeenkomsten gehouden ter ondersteuning van de contactpersonen.

Meer informatie is te vinden in het 'Groene Boekje'. Daarnaast zijn er de folder VOEKS brochures ‘Voorbereiding op overlijden’, een tweetal documenten met als doel op overzichtelijke wijze allerlei aspecten rondom dit thema bij elkaar te brengen. Het 'Groene Boekje' en de brochures zijn beschikbaar via VOEKS Welzijn Brochures . Via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. kunt u een papieren versie aanvragen.

Het welzijnbeleid van Voeks wordt uitgevoerd vanuit de Voeks regio's in Nederland. Selecteer de betreffende regio voor detail informatie

 

 1. Amsterdam

 2. Arnhem/Apeldoorn

 3. nummer niet in gebruik

 4. Het Sticht

5. Den Haag

6. Haarlem/Alkmaar

7. Leiden

8. Het Noorden

9.  Rijnmond

10.Twente

11. nummer niet in gebruik

12. Het Zuiden