REGIO HET ZUIDEN

button 250x40 lid wordenbutton 250x40 Contact

 

==========================

Soos Hulsberg - voor de laatste keer uniek

De eerste keer dit jaar 2021, op 3 juni, was deze soos in Zuid-Limburg onvergetelijk en niet voor herhaling vatbaar.

We moesten buiten blijven op het terras i.v.m. de toen geldende COVID-19 maatregelen, zie Voeks Online nr. 12 (18 juni 2021).

Op 2 september onderscheidde deze soos zich opnieuw, echter niet met beperkende corona-maatregelen - op de anderhalve meter na.

Nee, behalve dat het aantal bezoekers tegenviel, was er niemand bij uit Zuid-Limburg, zie Voeks Online nr. 15 (10 september 2021).

Afgelopen donderdag 2 december een schepje er bovenop; slechts één bezoeker en dan ook nog uit Oost-Brabant ….

Deze trouwe bezoeker van de soos in Asten was benieuwd wat de soos in Hulsberg te bieden had.

Ondergetekende (Jo) was blij dat hij met zijn betere helft (Christien) de moeite had genomen om naar het zuiden af te reizen want zo werd het met z’n drieën toch nog erg gezellig, compleet met lunch.

Maar twee auto’s die elk tweemaal 100 kilometer hebben gereden voor een ontmoeting die veel beter in Asten hadden kunnen plaatsvinden … dat valt niet meer uit te leggen.

Bijgaande grafiek, met aantallen bezoekers in het startjaar 2020 en dit jaar 2021, spreekt duidelijke taal.

Lage totaalcijfers, dat is nog te verklaren, met corona nog steeds iedereen manend tot voorzichtigheid.

Maar de animo onder onze leden in Zuid-Limburg voor een driemaandelijks bezoek aan ”hun” soos lijkt tot het nulpunt gedaald.

Deze neerwaartse trend komt niet terug bij de soos in Asten, overigens de afgelopen twee jaren door alle corona-perikelen slechts vier keer doorgegaan.

De bezoekersaantallen waren 11 (6 februari 2020, het virus was nog onderweg vanuit China), 8 (6 augustus 2020), 5 (5 augustus 2021) en 7 (4 november 2021).

Allen uit Brabant en Noord-Limburg, zes leden kwamen meer dan één keer op bezoek.

Ondergetekende wil deze nu ruim drie jaar bestaande soos dan ook overeind houden - qua afstand voor leden wonend in Midden-Limburg een prima alternatief.

Het regiobestuur gaat de komende weken bekijken of volgend jaar in de subregio Oost-Brabant & Limburg door wordt gegaan met alleen Soos Asten.

In Hotel Nobis Asten, per kwartaal op de eerste donderdag van de tweede maand (net als in 2020 en 2021) - de eerstvolgende zal dus zijn op donderdag 3 februari 2022.

Meer details volgen in Voeks Nieuws en volgende uitgaven van Voeks Online - houd bovenal de website van Regio Het Zuiden in de gaten!

Jo Janssen (Contactpersoon Soos Asten)

Hulsberg