Bestuurspersonen juli 23 Aangepast

Vlnr: Peter Verhulst (welzijnscoördinator), Hans Legierse (penningmeester), Annie Heeren-Snoijs (secretaris), Rob Herbes (webmaster), Bram Steenks (voorzitter), Carla Schreuders (activiteiten coördinator) en Paul van der Wilt (Regio IT Focal Point)

Het Bestuur zorgt voor het reilen en zeilen van Voeks regio Het Zuiden. Er zijn zo’n 1200 leden dus er is nogal wat te regelen. Denk aan ledenvergaderingen, activiteiten ontplooiing, bijhouden van de financiën, directe contacten met het Hoofdbestuur, aansturen van het welzijnswerk en het onderhouden van de website.

Bram Steenks – voorzitter VOEKS Regio Het Zuiden

Bram is sinds 2015 met pensioen en getrouwd met Willemien, ze hebben 3 kinderen en 6 kleinkinderen.

Hij heeft een indrukwekkende Shell loopbaan van 35 jaar achter de rug, waarvan 16 jaar in het buitenland (Indonesië, Singapore en Duitsland). Daarnaast werkte hij 3 jaar voor Shell Nederland Raffinaderij in Pernis en 16 jaar voor Shell Moerdijk. Daar was hij van 2006 tot 2010 directeur. Zijn laatste functie was directeur van de Rheinland raffinaderij in Godorf/Wesseling (D). Hij ging in 2015 met pensioen. Na zijn pensionering blijft Bram actief! Hij is PUM expert (advisering MKB in ontwikkelingslanden), met missies in Zuid-Afrika, Guatemala en de Filipijnen. Meer weten?  klik hier……

Zijn grote hobby is het bridgespel; hij is voorzitter van de bridgeclub in Wouw en van het district West-Brabant van de NBB. Sinds 2020 is Bram voorzitter van Voeks regio Het Zuiden en daarmee ook lid van het Hoofdbestuur van Voeks.

 

Carla Schreuders – activiteiten coördinator VOEKS Regio Het Zuiden

Carla is getrouwd met Alex Schreuders. Ze woont in Zevenbergen. Ze heeft geen geen kinderen en is sinds 01-02-2023 met pensioen. Carla heeft 37 jaar op Shell Moerdijk gewerkt en heeft daar diverse administratieve functies binnen diverse afdelingen gehad.

Haar vrije tijd vult ze op door te blazen in een dweilband, vrijwilligster bij de voedselbank en daarnaast wandelt en zwemt ze veel.

Carla is in mei 2023 gestart in haar functie als activiteiten-coördinator. Deze voert ze samen met Kees de Wee en Jo Janssen uit. Heb je leuke ideeën m.b.t. activiteiten, schroom dan niet en laat het haar weten!  Want zo luidt Carla's motto: "Samen zijn we sterk en we hebben er zin in!''

Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Paul van der Wilt –IT Focal Point VOEKS Regio Het Zuiden

Paul stopte met zijn werk bij Shell in 2016. Hij woont in Wolphaartsdijk samen met Lia. Hij heeft 4 kinderen en 2 kleinkinderen. Hij heeft ruim 41 jaar gewerkt in diverse functies bij  Shell Tankers, Shell Nederland Raffinaderij en Shell Downstream International.

Als VOEKS IT focal point ondersteunt hij het Bestuur met advies over IT zaken zoals is vastgesteld door het landelijk VOEKS bestuur.

Zijn hobby’s zijn treinen (groot en klein), fietsen (op toer of op racefiets/mountainbike) en fotografie. Leuk om te weten en wellicht eens te bezoeken: Paul is actief in het bestuur van de Stichting Stoomtrein Goes-Borsele. Meer weten?  klik hier……

 

Hans Legierse – penningmeester VOEKS Regio Het Zuiden

De financiën van onze Regio worden bewaakt door Hans Legierse. Sinds 2016 is hij met pensioen. Hij is getrouwd met Julia. Ze hebben een zoon en een dochter en zijn de trotse opa en oma van totaal 5 kleinkinderen. Hans werkte 40 jaar voornamelijk binnen Shell Moerdijk in de afdelingen Operatie , Inspectie en Technologie.

Hij is sinds 2016 onze penningmeester, speelt graag golf en is commissielid van de Herendag bij Golf Wouwse Plantage. Daarnaast houdt hij van wandelen en museumbezoek.

 

Annie Heeren–Snoijs secretaris VOEKS Regio Het Zuiden

De secretaris is de spin in het web van Het Zuiden. Deze rol wordt sinds 2017 met veel plezier vervuld door Annie Heeren-Snoijs. Annie ging in 2015 met pensioen. Samen met Ben Heeren, die ca. 40 jaar voor Shell heeft gewerkt, zijn zij ouders van 3 kinderen en grootouders van 8 kleinkinderen.

Annie is  actief geweest als lerares Stenografie en lerares Machineschrijven/Toetsenbordvaardigheid o.a. bij het Abstede College in Utrecht en bij Schoevers in Breda. Na hun fantastische uitzending naar SMDS in Bintulu, Maleisië, heeft ze bij Tetra Pak in Moerdijk gewerkt.

 

Rob Herbes – webmaster VOEKS Regio Het Zuiden

Rob woont in Bavel met echtgenote Jacqueline. Samen hebben ze 5 kinderen en 4 kleinkinderen. Hij is sinds 2019 vervroegd met pensioen. Zijn Shell loopbaan startte hij in 1978 als stuurman bij Shell Tankers maar in 1987 verkoos hij het leven aan de wal en ‘verhuisde’ naar Shell Nederland Verkoopmaatschappij waar hij verschillende functies vervulde op logistiek en commercieel gebied.

Zijn grootste hobby is de watersport: Samen met zijn Jacqueline kun je hem vaak vinden aan boord van hun (voormalige politieboot) Ariane. Daarnaast is hij voorzitter van de Regiegroep Buurtpreventie Breda, het samenwerkingsverband tussen Gemeente, Politie en Bewoners van Breda op het gebied van het voorkomen van criminaliteit.

Sinds 2021 onderhoudt hij de website van de Regio Het Zuiden.

 

Peter Verhulst – Focal Point Welzijnswerk VOEKS Regio Het Zuiden

Peter is getrouwd met Irma en wonen in Roosendaal. Ze hebben drie kinderen en zeven kleinkinderen. In 2017 verruilde hij zijn werkzame leven bij Shell voor pensioen.

Na zijn afstuderen als Chemical Engineer is hij begonnen bij SIPM als Process Technoloog in Pernis. Daarna heeft hij de helft van zijn Shell loopbaan buiten Nederland gewerkt in o.a. Saoedi Arabië, Kenia en Abu Dhabi. Tussen 1993 en 2007 was hij als Business Group Manager en Service Manager betrokken bij de transformatie van MF (Manufacturing) naar Global Solutions. Na 41 jaar is hij in 2017 met pensioen gegaan.

Zijn hobby’s zijn tuinieren, fotografie, reizen en golf. Tevens is hij actief voor Triple EEE als Senior Consultant Services & Client Relations. Triple EEE is een bedrijf dat consultancy opdrachten en tewerkstellingen voor ex-Shell employees verzorgt. Meer weten?  klik hier……

In 2017 zijn hij en Irma betrokken geraakt bij het belangrijke Welzijnswerk van Voeks, eerst als contactpersonen voor het bezoeken van VOEKS leden van 80 jaar en ouder. Sinds eind 2019 is Peter de Regiocoördinator voor het Welzijnswerk in het Zuiden. Inmiddels is hij sinds kort aangesteld als Landelijke Welzijnscoördinator. Daarmee is een vacature ontstaan voor de regiofunctie van het welzijnswerk in Het Zuiden. Heeft u interesse of wilt u zelf als welzijnswerker in een bepaald gebied aan de slag?

E-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.