TERUGBLIK RONDVAART ZILVERMEEUW

01 dsc06600b 2

De rondvaart van rederij Zilvermeeuw was een succes. De bemanning zorgde voor een warm welkom met koffie, thee en gebak, een gezellige start op donderdagochtend 29 juni.

Vanuit Regio Rijnmond ontstond het initiatief voor deze tocht over het water. Na een paar aankondigingen, met daarin het dagprogramma, begon de boot halfvol te raken. Toen de rondvaart door Het Zuiden werd opgemerkt en zij er reclame voor maakte, stroomde de boot verder vol. De energiezuinige ‘Zilvermeeuw 8’ kon volledig afgehuurd worden voor maar liefst 108 personen.

Vanuit Lage Zwaluwe ging de tocht langs nationaal park 'De Biesbosch', Dordrecht, Alblasserdam en Ridderkerk naar het centrum van Rotterdam. Varen op de 'Nieuwe Maas' én de indrukwekkende skyline van Rotterdam met de Euromast, Maastunnel, Erasmusbrug, cruiseschepen, watertaxi's en zelfs een amfibievoertuig van 'Splashtours' is altijd levendig en verveeld nooit.

 Lunch aan boord Middel

De luxe lunch met allerlei broodsoorten, frisse salades, fruit, carpaccio, gerookte zalm en warme gehaktballetjes was heerlijk. Natuurlijk ontbrak een broodje kroket niet. In de middag was het aan dek genieten in het zonnetje van het uitzicht met een drankje en bitterballen.

Leden vanuit het Noord-Hollandse Heiloo tot uit het Limburgse Weert waren naar Lage Zwaluwe gekomen om de tocht mee te beleven. De vraag of er belangstelling is om een dergelijke rondvaart nog een keer te organiseren, is overbodig. Iedereen vond het voor herhaling vatbaar. Waar gaan we de volgende keer naartoe is wel een goede vraag, want de keuze is reuze.

 

Een directe link naar de foto’s, Klik hier

Brenda Dries en Carla Schreuders

Activiteiten coördinatoren Voeks Regio Rijnmond en Het Zuiden