Avontuurlijke klim Banner

Op donderdag 5 oktober hadden 38 avonturiers zich verzameld in de Stadsherberg 't Pumpke voor koffie of thee met een Bossche bol als voorbereiding voor een klim naar het hoogste punt van de 800 jaar oude St Jan kathedraal in ‘s-Hertogenbosch.

De Avontuurlijke Klim ging naar het eerste bordes op 25 meter hoogte, over de nok van het dak en rondom de Vierlingtoren op 55 meter hoogte. Nu de leien op het dak worden vervangen bood de steiger- en wandelconstructie een unieke gelegenheid voor een dergelijke ervaring, een die in geen 100 jaar meer mogelijk zal zijn.

Klim Den Bosch okt 23 1Klim Den Bosch okt 23 4

Op het eerste bordes werden we opgewacht door een gids van de Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch die ons vertelde over de rijke geschiedenis van de Sint-Jan en de vele restauraties uit het verleden waaronder die na de grote brand uit de 16e eeuw. Vanaf het bordes konden de avonturiers de detaillering van de Sint-Jan van dichtbij te bekijken waaronder het bekende beeldje van engel met de mobiele telefoon aan zijn oor.

Klim Den Bosch okt 23 5

Eenmaal op het hoogste punt rond de Vierlingtoren met het Alziende Oog, hadden we een adembenemende uitzicht op ‘s-Hertogenbosch en omgeving.

Na deze klim was er ter afsluiting een heerlijke lunch in de stadsherberg waarna ieder de rest van de middag naar eigen keuze kon besteden. 

Klim Den Bosch okt 23 6Klim Den Bosch okt 23 2

Velen maakten van de gelegenheid gebruik om de basiliek te bezoeken en in de Maria kapel en kaarsje te branden voor hun geliefden. Anderen bezochten het Brabants museum de tentoonstelling Brueghel, de familie reünie.  

Al met al een zeer geslaagde dag georganiseerd door Trees Jacobs en Jo Janssen van het activiteiten team en het weer werkte mee want het was niet te warm en het bleef gelukkig droog. 


Klim Den Bosch okt 23 3