REGIO RIJNMOND

button 250x40 lid wordenbutton 250x40 Contact

 

wandeling hitland Algemeen:
Indien mogelijk worden de wandelingen op de eerste woensdag of donderdag van de maand georganiseerd in de omgeving van Rotterdam en mogelijk in de toekomst ook elders in Nederland. Bij georganiseerde stadswandelingen kan een beroep worden gedaan op een officiële stadsgids.

Afstanden:
Er worden geen grote afstanden gelopen, zo'n 5 tot 8 km, en het tempo wordt aangepast aan de mogelijkheden van de deelnemers.

Kosten:
Vooralsnog zijn er aan de wandelingen geen kosten verbonden. Persoonlijke kosten zoals bijvoorbeeld tol- en veergelden, lunches en dergelijke, zijn voor eigen rekening. Het eerste kopje koffie is voor rekening van het bestuur.
In de toekomst wordt mogelijk een redelijke bijdrage gevraagd, bijvoorbeeld wanneer er een beroep op een betaalde gids moet worden gedaan.

Kontakt: Kees den Heijer.

Aanmelden: Bij voorkeur per email bij Klara van Noord of Gerda Burger.

=======================================================

Donderdag 4 november in Middelharnis

De laatste wandeling van dit jaar lopen we op donderdag 4 november in Middelharnis. Verzamelen vanaf 10.00 uur bij ‘t Majoortje, Kaai 1, 3241CE Middelharnis voor de gratis kop koffie. De wandeling start rond 10.30 uur en is ongeveer 7,9 km en voert ons langs de langgerekte haven en door het centrum van Middelharnis en Sommelsdijk met vele mooie gebouwen en een museum.

De wandeling is op te splitsen in twee delen. Wil je niet alles lopen dan kan halverwege een koffiestop ingelast worden. Middelharnis was van vroeger uit een visserijgemeente en Sommelsdijk lang een Zeeuwse enclave, die het voornamelijk van landbouw moest. Sinds 1805 is ook Sommelsdijk Zuid-Hollands en sinds 1966 is het samen met Middelharnis één gemeente..

Parkeren kan het beste aan het Kerkepad (achter de Plus) of aan de Dirk Bosstraat (achter de HEMA), in het directe centrum geld een blauwe parkeerzone met maximaal 2 uur parkeertijd.

Weer een leuke wandeling en een mooie afsluiting van het wandeljaar.

Op weg naar huis terug kan ik een tussenstop aanbevelen bij landwinkel ’t Zand, Lageweg 6, Den Bommel voor iets vers van Goeree-Overflakkeese bodem.

Opgeven bij Gerda Burger of Klara van Noord en aangeven of je mee wilt lunchen vanwege reserveren.

Groet en tot dan Kees den Heijer