Back to Top

WANDELEN

wandeling hitlandAlgemeen:
Indien mogelijk worden de wandelingen op de eerste woensdag of donderdag van de maand georganiseerd in de omgeving van Rotterdam en mogelijk in de toekomst ook elders in Nederland. Bij georganiseerde stadswandelingen kan een beroep worden gedaan op een officiële stadsgids. Meestal begint een wandeling om 10:00 uur met een kop koffie, waarbij verzameld wordt op een per wandeling afgesproken plaats.

Afstanden:
Er worden geen grote afstanden gelopen, zo'n 5 tot 8 km, en het tempo wordt aangepast aan de mogelijkheden van de deelnemers.

Kosten:
Vooralsnog zijn er aan de wandelingen geen kosten verbonden. Persoonlijke kosten zoals bijvoorbeeld tol- en veergelden, lunches en dergelijke, zijn voor eigen rekening. Het eerste kopje koffie is voor rekening van het bestuur.

In de toekomst wordt mogelijk een redelijke bijdrage gevraagd, bijvoorbeeld wanneer er een beroep op een betaalde gids moet worden gedaan.

Kontakt: Kees den Heijer.

Aanmelden:

Voor de wandelingen komen er steeds meer aanmeldingen, natuurlijk positief, maar om toelichting onderweg of een gids tot zijn recht te laten komen en om een plaats voor de lunch te garanderen, kan er een stop worden gezet op de deelname.
Alhoewel het niet onze voorkeur heeft verwachten we dat dit bij volgende wandelingen ook het geval zou kunnen zijn, dus gaarne bij deze het verzoek om u aan te melden voor een wandeling. 

U kunt zich aanmelden via het Aanmeldformulier (hier klikken).  Denk ook aan de lunch ja of nee en je mobiele nummer want ik houd de wandelaars op de hoogte via een WhatsAppgroep. Nadat u onderaan het formulier op "Ik meld mij aan" klikt, gaat er automatisch een email naar de organisatie.

 

Planning:

Woensdag 4 okt

Wandeling 4 oktober, Rotterdam gebied 'de Esch'

Op woensdag 4 oktober gaan we om 10:30 wandelen in gebied De Esch, waar veel te zien is zoals het Brainpark en het Arboretum, een prachtig park en gratis toegankelijk met de museumjaarkaart. Verder is er het Excelsior stadion, enkele goede restaurants en het oude complex van het Evides drinkwaterproductiebedrijf. Tijdens de wandeling combineren we het drinkwaterbedrijf met de oude plantage en een stukje Oude Maas. De totale wandeling is ongeveer 6 km.

Let op! Anders dan eerder is vermeld: 

We verzamelen om 10 uur voor de koffie/thee bij 'Juffrouw Van Zanten Kralingen', Lusthofstraat 27A, 3062WB te Rotterdam. 
Parkeren is niet gratis maar kan voor de deur of in parkeergarage 'Lusthofstraat' aan de Chris Bennekerslaan 25C, 3061 EB Rotterdam.
Metrostation Voorschoterlaan, in-/uitgang aan de Vredehofstraat, is op 250 meter afstand. Metrolijn A, B en C.
Rond 12.00 uur zijn we terug van de wandeling bij 'Juffrouw Van Zanten Kralingen' om samen te kunnen lunchen.
 
Graag het aanmeldformulier volledig invullen, via ‘Aanmelden’ in het menu of klik gelijk op deze link: Aanmelden 
Kies lunch ja of nee. 
Uw mobiele nummer wordt toegevoegd in een WhatsAppgroep, daarmee houd ik de wandelaars op de hoogte, mocht er iets wijzigen.
Ik hoop weer op grote belangstelling en kijk er nu al naar uit.
Tot ziens, Kees den Heijer
Donderdag 2 nov

Wandeling 2 november, Staelduinse bos in 's-Gravenzande

Op donderdag 2 november wandelen we door het Staelduinse bos, gelegen tussen Hoek van Holland en Maasdijk, onderdeel van de Kapittelduinen en de enige groene enclave tussen de Westlandse kassen en de industrie. Het is een langgerekt en gevarieerd bos, 95 hectare groot en sinds 1987 onder beheer van het Zuid-Hollands Landschap. In het bos zijn bunkers behorend tot de Atlantik Wall en er is een vleermuisreservaat dat helaas niet toegankelijk is voor wandelaars. In bezoekerscentrum d´Oude Koestal is informatie over de natuur van het gebied te vinden. Honden zijn toegestaan mits aangelijnd.

Om 10.00 uur verzamelen voor het traditionele kopje koffie/thee van Voeks bij brasserie “De Bosrand”, Staelduinlaan 1a, ’s-Gravenzande. Rond 10.30 uur starten we de wandeling van circa 6 km. Tegen 12.30 uur zullen we terug zijn bij de brasserie voor de lunch, op eigen kosten.

Graag het aanmeldformulier volledig invullen, via ‘Aanmelden’ in het menu of klik gelijk op deze rode link: Aanmelden.

Tot 2 november, Kees den Heijer