REGIO RIJNMOND

button 250x40 lid wordenbutton 250x40 Contact

 

 

 

wandeling hitlandAlgemeen:
Indien mogelijk worden de wandelingen op de eerste woensdag of donderdag van de maand georganiseerd in de omgeving van Rotterdam en mogelijk in de toekomst ook elders in Nederland. Bij georganiseerde stadswandelingen kan een beroep worden gedaan op een officiële stadsgids. Meestal begint een wandeling om 10:00 uur met een kop koffie, waarbij verzameld wordt op een per wandeling afgesproken plaats.

Afstanden:
Er worden geen grote afstanden gelopen, zo'n 5 tot 8 km, en het tempo wordt aangepast aan de mogelijkheden van de deelnemers.

Kosten:
Vooralsnog zijn er aan de wandelingen geen kosten verbonden. Persoonlijke kosten zoals bijvoorbeeld tol- en veergelden, lunches en dergelijke, zijn voor eigen rekening. Het eerste kopje koffie is voor rekening van het bestuur.

In de toekomst wordt mogelijk een redelijke bijdrage gevraagd, bijvoorbeeld wanneer er een beroep op een betaalde gids moet worden gedaan.

Kontakt: Kees den Heijer.

Aanmelden:

Voor de wandelingen komen er steeds meer aanmeldingen, natuurlijk positief, maar om toelichting onderweg of een gids tot zijn recht te laten komen en om een plaats voor de lunch te garanderen, kan er een stop worden gezet op de deelname.
Alhoewel het niet onze voorkeur heeft verwachten we dat dit bij volgende wandelingen ook het geval zou kunnen zijn, dus gaarne bij deze het verzoek om u aan te melden voor een wandeling. 

U kunt zich aanmelden via het Aanmeldformulier (hier klikken).  Denk ook aan de lunch ja of nee en je mobiele nummer want ik houd de wandelaars op de hoogte via een WhatsAppgroep. Nadat u onderaan het formulier op "Ik meld mij aan" klikt, gaat er automatisch een email naar de organisatie.

 

Planning:

 - Woensdag 5 April                 

 Wandeling Euromast Park en omgeving op woensdag 5 april 2023

Verzamelen voor deze wandeling is in ‘De Ballentent’ Parkkade 1, 3016GN Rotterdam om 10.00 uur voor het gratis kopje koffie of thee. Om 10.30 uur starten we en lopen langs de kade, door het park en deels door het Museumpark. Ik schat in dat we ongeveer 7 km lopen, maar er is altijd een mogelijkheid om dit in te korten en lekker een broodje BAL te gaan eten bij de beroemde Ballentent, uiteraard is de kaart veel uitgebreider dan alleen een broodje bal.

Bereikbaarheid met trein en/of metro is prima. Met de auto kan ook, je kunt betaald parkeren aan de Parkkade of in de directe omgeving.

Dit belooft een prachtige wandeling te worden, zeker als het mooi weer is. De Euromast en het Park zijn overblijfselen van de Floriade in 1960, waar ik toen geweest ben met mijn ouders. In die tijd woonden wij op Curaçao en waren toen toevallig met verlof in Nederland. Lopen jullie gezellig mee?

Graag het aanmeldformulier volledig invullen, kies Activiteiten > Wandelen > Aanmelden. Vul ja of nee in bij de lunch (op eigen kosten). Denk ook aan je mobiele nummer want ik houd de wandelaars op de hoogte via een WhatsAppgroep.

Tot ziens, Kees den Heijer.

- Donderdag 4 mei                         - 

                         - 

Wandeling 4 mei Schollebos, Capelle aan den IJssel

Op 4 mei gaan we wandelen in de bosrijke omgeving van stadsdeelpark ‘Het Schollebos’. We verzamelen in het pannenkoekenhuis – Petit restaurant ‘Schollebos’ Bermweg 133, 2907LD Capelle aan den IJssel, zoals altijd om 10.00 uur. Parkeren kan bij speelplaats de Watervallei (80 meter na het restaurant) op hetzelfde adres. Bordjes wijzen u de weg om de woonwijk heen! Na het eerste kopje koffie of thee aangeboden door Voeks, gaan we lekker wandelen in dit mooie park. Het ‘Schollebos’ is aangelegd in 1974 met als doel recreatiemogelijkheden voor de omliggende woonwijken. Dit is goed gelukt! De wandeling zal ongeveer 6 km lang zijn door natuur en cultuur, als het meezit met een zonnetje erbij. Na afloop van de wandeling, zijn we rond 12.30 uur terug bij het restaurant. Er is gelegenheid om te lunchen (op eigen kosten) met een ruime keuze uit een goed gevulde menukaart en om verder bij te kletsen met oud-collega’s.

Graag het aanmeldformulier volledig invullen, kies lunch ja of nee, Kies ‘Aanmelden’ in het menu of kies: Aanmelden. Denk ook aan je mobiele nummer want ik houd de wandelaars op de hoogte via een WhatsAppgroep.

- Woensdag 7 juni  Zuiderpark R'dam