Gezocht: hand- en spandiensten voor welzijn en bestuur

U kunt al helpen met slechts een fractie van uw tijd!

 

Contactpersonen gezocht

U herkent het vast wel de oproep voor nieuwe contactpersonen, voor het brengen van een bezoekje aan 80 plus leden, als ze daar prijs op stellen. Dit is de belangrijkste pilaar binnen onze vereniging. En om die overeind te houden, zijn er vrijwilligers nodig. Vrijwilligers die wij binnen onze vereniging een contactpersoon noemen. Om dit goed te kunnen organiseren is de Regio Rijnmond opgedeeld in rayons. Ieder rayon heeft een eigen contactpersoon, zodat er een band kan ontstaan tussen lid en contactpersoon. Gemiddeld zijn er per rayon vijfentwintig 80-plus leden, die we één keer per jaar bezoeken. Als u meer keren een bezoekje wilt doen kan dat. Hoelang een bezoekje duurt, ook dat bepaalt u zelf. Meestal een uurtje soms langer als het gezellig is en de tijd voorbijvliegt. Waar gaan de gesprekken over, dat kan van alles zijn, vakantie, kinderen, vroeger, de tijd dat men bij Shell werkte. Uit ervaring is het nooit een probleem om een gesprek te onderhouden. We doen dit om te laten blijken dat we ook onze oudere gepensioneerden niet vergeten. Het is heel verschillend binnen deze groep. Sommigen hebben geen tijd om af te spreken, zijn druk en staan nog midden in het leven. Anderen zitten veel binnen en vinden een bezoekje geweldig. Rond de kerstdagen krijgen de leden die 81 jaar zijn of ouder een kerststol thuis bezorgd. Als contactpersoon heb je dan vaak weer even een praatje aan de deur. Een actie die door de leden heel erg gewaardeerd wordt. Kortom vind je het leuk om wat voor anderen te doen. Maak je graag een praatje, wil je het verschil maken, sluit je aan bij de ruim 40 andere contactpersonen.

Geïnteresseerd? Neem eens contact op met de Regiocoördinator Welzijnswerk Rijnmond, John van Deursen. Hij kan u alles vertellen over het werk als contactpersoon. We hebben nu twee vacatures in Vlaardingen. Ook al woon je buiten Vlaardingen en wil je toch aan de slag, laat het weten.

Het zou jammer zijn als we onze oudere leden niet meer kunnen bezoeken!

Ondersteunende vrijwilligers gevraagd

Ook hebben we vrijwilligers die achter de schermen werken, bijvoorbeeld de felicitatiedienst, of vrijwilligers die af en toe een helpende hand bieden. Bijvoorbeeld bij de kerststollenactie. Vrijwilligers die niet of nauwelijks worden genoemd, maar o zo hard nodig zijn om het regiowerk soepel te laten verlopen. Zij hebben geen direct contact met de leden, af en toe ontvangen we een bedankje voor deze groep. Wat bijzonder op prijs wordt gesteld. Alle andere vrijwilligers hebben persoonlijke contacten met de leden en worden vaak bij een bezoekje voor hun werk bedankt. Twee verschillende werelden die samen zorgen dat we binnen de regio het mooie welzijnswerk van Voeks kunnen blijven doen. Voor dit werk achter de schermen zoeken we leden die graag af en toe eens wat zouden willen doen voor de vereniging. Ook dan kan u contact opnemen met de Regiocoördinator Welzijnswerk Rijnmond.

 

John van Deursen.

E-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.