Back to Top

REGIO HET ZUIDEN WELZIJN

We hebben weer nieuwe enthousiaste mensen nodig voor het Welzijnswerk! Lees er alles over in dit artikel en doe mee!

Welzijns foto algemeen

In de regio Het Zuiden wordt het Welzijnswerk uitgevoerd door een groep van 28 enthousiaste vrijwilligers (m/v) die de functie "contactpersoon" hebben. De contactpersoon fungeert als luisterend oor, vooral waar sprake is van eenzaamheid, rouw of verdriet. Ook proberen zij zoveel mogelijk en wenselijk is, een wegwijzer te zijn naar instanties voor hulpverlening. Uiteraard zijn discretie en terughoudendheid begrippen die het werk karakteriseren.

Door op de volgende link te klikken komt u op de home page van het welzijnswerk en daar vindt u een uitgebreidere beschrijving van het welzijnswerk.

Nog meer informatie is te vinden in het 'Groene Boekje'. Daarnaast zijn er de VOEKS brochures ‘Voorbereiding op overlijden’, een tweetal documenten met als doel op overzichtelijke wijze allerlei aspecten rondom dit thema bij elkaar te brengen. Het 'Groene Boekje' en de brochures zijn beschikbaar via   folder VOEKS Welzijn Brochures . Via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. kunt u een papieren versie aanvragen.

Contact

De coördinator van het welzijnswerk in onze regio is Peter Verhulst.
Met hem kunt u contact opnemen per e-mail ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ) of telefonisch 06-22719331. Hij kan u de contactgegevens geven van de u toegewezen contactpersoon.

Nieuwe Welzijnscoördinator gezocht!

Peter heeft inmiddels de functie van landelijke Welzijnscoördinator aanvaard en daarmee is een vacature ontstaan in onze regio Het Zuiden. Bent u geïnteresseerd in het VOEKS welzijnswerk en zou u dit voor 'Het Zuiden' willen coördineren? Neem dan contact op met Peter voor meer informatie.

Regio gebieden

De geografische indeling van de regio beslaat de postcode gebieden  33(alleen Dordrecht), 42 t/m 66.

De regio Het Zuiden verzorgt Welzijn voor de volgende plaatsen:

Alle plaatsen in Zeeland en Limburg en in Noord-Brabant, alle plaatsen onder de Maas en Merwede, inclusief het eiland van Dordrecht

Ook zoeken we weer enthousiaste Welzijnswerkers! En wel voor de regio Oosterhout. Als we deze vacatures niet kunnen vullen dan zullen een aantal oudere Voeksleden die daar veel behoefte aan hebben, niet meer de aandacht kunnen krijgen die zij verdienen.