Back to Top

WELZIJN INFORMATIE REGIO LEIDEN

In de regio Leiden wordt het Welzijnswerk uitgevoerd door een groep van 16 enthousiaste vrijwilligers (m/v) die de functie "contactpersoon" hebben. De contactpersoon fungeert als luisterend oor, vooral waar sprake is van eenzaamheid, rouw of verdriet. Ook proberen zij, waar nodig en mogelijk, een wegwijzer te zijn naar instanties voor hulpverlening. Uiteraard zijn discretie en terughoudendheid begrippen die het werk karakteriseren.

Voor 'persoonlijk' contact, richten de contactpersonen zich op de 'oudere' Voeksleden. De eerste keer dat men wordt bezocht is dan ook meestal ter gelegenheid van de 75e verjaardag. Ter gelegenheid hiervan ontvangen de leden een feestelijk glas, gegraveerd met het Voeks logo. In onze regio worden ook de partners bezocht met een kleine attentie. Vanaf de 80e verjaardag is het de bedoeling dat men op jaarlijkse basis wordt bezocht, indien men dat op prijs stelt. Elk jaar rond Kerstmis worden de 80-plussers ook bedacht met een Kerstattentie.
Wij besteden ook aandacht aan een 40-, 50- jarig huwelijk en elk 5 jaar daarna. Indien u dit heugelijk feit met ons wilt delen, geef dan even uw huwelijksdatum door aan de regionale ledenadministratie of contactpersoon.

Geef wijzigingen van verblijfplaats en familie berichten op tijd door zodat de contactpersonen niet voor een verlaten huis of andere verrassingen komen te staan. 

Door op de volgende link te klikken komt u op de home page van het welzijnswerk en daar vindt u een uitgebreidere beschrijving van het welzijnswerk.

Contact

De coördinator van het welzijnswerk in onze regio is Astrid de Haas.
Met haar kunt u contact opnemen per e-mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of telefonisch 0653574100. Zij kan u de contactgegevens geven van de u toegewezen contactpersoon.

Regio Gebieden

De geografische indeling van de regio beslaat de postcode gebieden 21, 22, 23, 24, 27, 36.
(*)  Postcode wordt gedeeld met aangrenzende regio.

De plaatsnamen van Voeks regio Leiden zijn:

Alphen a/d Rijn, Bodegraven, Boskoop, Hazerswoude, Hillegom, Hoogmade, Kaag, Kaagdorp, Katwijk, Koudekerk, Leiden, Leiderdorp, Leimuiden, Lisse, Lisserbroek, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Roelofarendsveen, Rijnsaterwoude, Rijnsburg, Rijpwetering, Sassenheim, Ter Aar, Valkenburg, Voorhout, Voorschoten, Warmond, Woubrugge, Zevenhoven, De Zilk, Zoeterwoude