Back to Top

WELZIJN

In de regio Rijnmond wordt het Welzijnswerk uitgevoerd door een groep van enthousiaste vrijwilligers (m/v) die de functie "contactpersoon" hebben. De contactpersoon fungeert als luisterend oor, vooral waar sprake is van eenzaamheid, rouw of verdriet. Ook proberen zij zoveel mogelijk en wenselijk is, een wegwijzer te zijn naar instanties voor hulpverlening. Uiteraard zijn discretie en terughoudendheid begrippen die het werk karakteriseren.

2 April vond de jaarlijkse Contactdag plaats voor de Contactpersonen Welzijn in regio Rijnmond. Een gezellige maar ook nuttige dag met ruimte voor sociaal bij elkaar zijn, ervaringen uit te wisselen maar ook vaak voorkomende vragen te bespreken. Voor een impressie, zie: Contactdag Contactpersonen Welzijn, Rijnmond

 

Door op de volgende link te klikken komt u op de home page van het welzijnswerk en daar vindt u een uitgebreidere beschrijving van het welzijnswerk.

Nog meer informatie is te vinden in het 'Groene Boekje'. Daarnaast zijn er de VOEKS brochures ‘Voorbereiding op overlijden’, een tweetal documenten met als doel op overzichtelijke wijze allerlei aspecten rondom dit thema bij elkaar te brengen. Het 'Groene Boekje' en de brochures zijn beschikbaar via folder VOEKS Welzijn Brochures . Via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. kunt u een papieren versie aanvragen.

Contact

De coördinator van het welzijnswerk in onze regio is John van Deursen.
Met hem kunt u contact opnemen per e-mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ) of telefonisch 06 5027 0231. Hij kan u de contactgegevens geven van de u toegewezen contactpersoon.

Regio gebieden

De geografische indeling van de regio beslaat de postcode gebieden 26, 29, 30, 31, 32, 33 (behalve Dordrecht)