Balzaal voormalig Paleis Kneuterdijk

De privé rondleiding op 3 mei a.s. voor Voeks leden is niet meer actief voor aanmelding i.v.m. overschrijding max aantal toegestane deelnemers.

Een 2de rondleiding voor de wachtlijstleden, die in 1ste instantie gepland stond voor 7 juni kan helaas niet doorgaan. Deelnemers hebben een email ontvangen met een alternatieve datum: 26 juli 2024.

Inmiddels heeft ook deze rondleiding op 26 juli het maximum aantal toegestane deelnemers bereikt! De wachtlijst is inmiddels gesloten.

Het Paleis Kneuterdijk in Den Haag werd in 1717 gebouwd voor de adellijke familie Van Wassenaer Obdam. Architect Daniël Marot ontwierp het stadspaleis in de bocht van Lange Voorhout en Kneuterdijk in een imposante barokstijl. In 1816 kocht koning Willem I het paleis voor zijn zoon, kroonprins Willem zijn Russische vrouw, grootvorstin Anna Paulowna. Paleis Kneuterdijk werd in grootse stijl verbouwd en uitgebreid met een neoclassicistische balzaal. De Gotische Zaal is het enige dat is overgebleven van de vele uitbreidingen die koning Willem II tussen 1840 en 1848 liet bouwen. Het paleis bleef in koninklijk bezit tot Koningin Wilhelmina het in 1937 verkocht. In 1983 nam de Raad van State zijn intrek in het pand en na een uitgebreide restauratie is het nu een aantal keren per jaar voor het publiek opengesteld.

Het Paleis Kneuterdijk is uitsluitend onder begeleiding van een gids te bezoeken.

Vertrek vanaf het Haags Historisch Museum. Na een korte stadswandeling volgt een rondleiding door het voormalig koninklijk paleis. Hoogtepunten zijn de Gotische zaal en de imposante balzaal.

Programma duurt ongeveer 1,5 uur 

Verzamelpunt Haags Historisch Museum
Locatie Korte Vijverberg 7 Den Haag
Datum Vrijdag 26 juli 2024
Tijdstip 13:00 uur
Kosten Afhankelijk van het aantal deelnemers. Kortingskaarten zoals de museum jaarkaart zijn niet geldig