Locatie: Meulenhorst, Achterbroekweg 1, 7731PN Ommen
Tel: 0546 671363
Google maps: Meulenhorst
Website: https://meulenhorst.nl/
Tijdstip: 7 augustus 2024, 11:00 uur
Parkeren: op het terrein bij de boerderij
Opgeven bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 3913 3375
Afstand: 2,5 km
Lunch: buffet met soep, salade, broodjes, melk en een ijsje
Kosten buffet: € 15,=
Organisatie: Ans en Joop Meijer

 

Het Eerder Achterbroek

Het Eerder Achterbroek is een kampenlandschap. In zo’n uniek kampenlandschap liggen de boerderijen verspreid in het landschap. Een kamp is een akker die slechts door één boer werd bewerkt. Deze kampen, of eenmans-esjes, werden aangelegd op de hoger gelegen gronden. Vlakbij de akker verrees de boerderij. De lager gelegen en dus nattere gronden, werden als weidegebied gebruikt. Houtwallen omzomen de verschillende percelen.


De Meulenhorst is een biologisch melkveebedrijf. Dit heeft invloed op de manier waarop de boer met zijn dieren omgaat. De koeien krijgen de ruimte en lopen in de zomer lekker buiten. Daarnaast krijgen ze een beperkte hoeveelheid krachtvoer. De veestapel bestaat uit melkkoeien en jongvee.
 Naast de veehouderij en ijsmakerij heeft De Meulenhorst een zorgboerderij. En de boer is trotse eigenaar van een kleine bierbrouwerij, De Pauw, waar rondleidingen en proeverijen mogelijk zijn. In het prachtige natuurgebied Eerder Achterbroek zijn vele wandel- en fietstochten.
 Natuurmonumenten organiseert regelmatig excursies en er is een leuke kinderwandeltocht, die ook langs De Meulenhorst loopt.


De locatie is geen horeca bestemming, maar gastvrouw Marianne verzorgt voor ons een buffet. Achterblijvers kunnen een kijkje nemen in de stal en de boerderijwinkel.
 Deze wandeling kan alleen doorgaan, als er geen beperkingen zijn opgelegd door een regering. Blijf bij gezondheidsklachten thuis. Op https://leden.voeks.nl/twente kunt u meer informatie vinden.