Back to Top
Rondleiding Museum Stichting Historische Verbrandingsmotoren Papendrecht
Woensdag, 13. Maart 2024, 10:00

Woensdag 13 maart 2024, organiseren Voeks Regio Het Zuiden en Regio Rijnmond samen een rondleiding in het Museum van de Stichting Historische Verbrandingsmotoren Papendrecht (SHVP). Ontvangst met een kopje koffie of thee om 10.00 uur aan de Ketelweg 63B, 3356 LD Papendrecht, vervolgens een rondleiding waarbij diverse motoren zullen worden gestart. Daarna een uitgebreide lunch met soep, broodjes, fruit, salade en (karne)melk, jus d’orange. Tijdsduur: circa 3 uur.
Het museum is toegankelijk met rollator en rolstoel. Welkom vanuit elke Regio!


De voornaamste doelstelling van de SVHP is het behoud van een zeer bijzonder technisch historisch erfgoed in Nederland. Nederland en Duitsland kennen een rijke historie aan fabrieken, die in de periode van 1905 tot en met nu, dieselmotoren voor zowel stationair als voor voorstuwingsdoeleinden hebben geproduceerd. Merken zoals Werkspoor, Kromhout, Brons, Industrie, Berkel en Ruston Hornsby maken deel uit van deze uitzonderlijke collectie en zijn veelal draaiend te bewonderen.

papendrecht.jpegmotor.jpeg

Wat ooit begon in de jaren’80 met de aanschaf van een kleine één cilinder Lister dieselmotor in een schuurtje van Peter Reichwein’s achtertuin, is uitgegroeid tot een indrukwekkende collectie van enorme omvang. Deze motoren worden door een kleine groep vrijwilligers, allen met passie voor techniek, in conditie gehouden en deze kunt u tijdens de rondleiding draaiend bewonderen.

Aanmeldprocedure voor alle leden gaat via Regio Rijnmond:

Directe link naar het aanmeldformulier van Regio Rijnmond, klik op rode woord: Aanmelden’. Vul dit formulier zo volledig mogelijk in en druk onderaan op de knop ‘Ik meld mij aan’.
U krijgt automatisch een e-mail bevestiging van Voeks Regio Rijnmond met de gegevens die u heeft ingevuld. Geen bevestiging ontvangen: check uw e-mailadres en de andere verplichte velden.

Kosten inclusief lunch: Voeksleden en/of hun partners €21,- p.p. en introducees €26,50 p.p.
Graag direct overmaken op rekeningnummer NL90 INGB 0000 3201 49 t.n.v. Voeks Regio Rotterdam onder vermelding van ‘Museum SHVP’. Uiterste datum aanmelden of kosteloos annuleren: vrijdag 8 maart 2024.

De museum jaarkaart is in dit museum niet geldig.

 

Wij zien jullie graag op 13 maart!

Brenda Dries-de Groot en Carla Schreuders-Mensen