Rotterdam Op zondag 13 oktober leidt architectuurhistoricus Marcel Teunissen ons per touringcar, met enkele momenten voor uitstappen, door Rotterdam.

Op dit moment zitten we vol. Als U zich nu aanmeldt komt U op de wachtlijst.

 

Naast een algemene kennismaking met iconische oude en nieuwe gebouwen en met het verhaal van de wederopbouw verkennen we met Marcel het binnenhavengebied. Vanaf de Kubuswoningen bij de Oude Haven tot het nieuwe woonbuurtje Little C bij de Coolhaven, haventransformaties vormen het centrale thema van deze dag.

We krijgen een indruk hoe vanaf het begin van de jaren tachtig van de twintigste eeuw buitengebruik rakende havengebieden nieuw leven is ingeblazen, waarmee zij weer onderdeel zijn geworden van deze dynamische stad.

In verband met noodzakelijk onderhoud aan de wegen en tunnels in en rondom Rotterdam is er een ommezwaai gemaakt naar zondag 13 oktober a.s. om mogelijke verkeerschaos te omzeilen.

Als u vorig jaar de “Architectuur Dagtocht Den Haag” heeft meegemaakt hoef ik Marcel Teunissen niet te introduceren. Hij was de reisleider, die de dag kleurde en zijn brede kennis als architectuurhistoricus met ons deelde. Een zeer bijzondere ervaring, die we niet snel vergeten!

Max aantal deelnemers: 40 personen Prijs is inclusief vermelde informatie echter wel afhankelijk van aantal deelnemers

Programma

09:45 uur verzamelen op Landgoed te Werve, ingang naast de Rijswijkse Schouwburg
10:00 uur koffie/thee bij Paviljoen te Werve, Huys de Wervelaan 110, Rijswij
10:30 uur per touringcar naar Rotterdam
11:00 uur Waterstad en Kop van Zuid
13:00 uur lunch in Rotterdam
14:00 uur Katendrecht en Lloydkwartier
16:00 uur afsluitende borrel in Rotterdam
17:00 uur per touringcar naar Rijswijk
17:30 uur aankomst bij Park te Werve, Rijswijk

Op dit moment zitten we vol. Als U zich nu aanmeldt komt U op de wachtlijst.

Aanmelden via de website. Als extra aandachtspunt een aanmeldingsbevestiging betekent nog geen bevestiging van deelname!
Deze volgt te zijner tijd met de laatste ins & outs over prijs - betaling enz.