Back to Top
Excursie Oudewater, stadswandeling en bezoek Heksenwaag
Dinsdag, 20. September 2022, 10:00

Excursie Oudewater, stadswandeling en bezoek Heksenwaag

 

Oudewater 4S3   Oudewater 2S1  

Over de Oudewater excursie

Datum: Dinsdag 20 September 2022

Aanmelden: bij Mike en Huib: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.: 35 euros Leden (ook voor partners); Niet leden 39 euros. Voor de rondleing door het Heksenwaag museum is een Museum Jaarkaart nodig anders zijn de kosten 7 euros p.p. hoger.  Incl. Gids, Koffie /Thee en gebak, lunch arrangement(soep, sandwiches, melk, jus).

Betaling: aub overmaken naar NL19 INGB 0000 5021 38 tnv Het Sticht

Max 30 leden

Programma:

10:00: We beginnen met koffie/thee en cake in Restaurant Hex, Markt Oostzijde 14

11:00 Start van de Stadswandeling.

12:30 Lunch in Restaurant Hex, Markt Oostzijde 14.

13:30 Na de lunch de rondleiding in het museum de Heksenwaag naast het restaurant.

U kunt gratis parkeren bij het stadskantoor, Waardsedijk 219. Zie route kaart. Neem een paraplu mee als het regent.

 

Bezoek met met Voeks Het Sticht het prachtige Oudewater

Over Oudewater:

Deze plaats verkreeg stadsrechten in 1265 en is daarmeede oudste stad in het Groene Hart. De ligging aan de monding van het riviertje de Lange Linschoten in de Hollandse IJssel, maakte het tot een belangrijke stad in deregio, met het gevolg dat het meer dan honderdveertig monumenten telt. Het gehele centrum is dan ook tot beschermd stadsgezicht verklaard.

Stadswandeling met gids:

De wandeling door pittoreske straatjes duurt ca. 1 uur en is ongeveer 2 km. U bekijk daarin de prachtigste monumenten met interessante gevelstenen en geniet vande rijke historie. Na de lunch gaan we verder met een rondleiding in museum

De Heksenwaag:

De Heksenwaag in Oudewater is wereldwijd bekend,omdat er van de 16de tot de 18de eeuw nooit iemand te licht werd bevonden en als heks werd veroordeeld.In 1482 werd de waag in Oudewater gebouwd als goederenwaag. In 1545 gaf Karel V Oudewater als enige plaats in Europa het privilege van een eerlijk weeg proces.Vooral mensen uit de directe omgeving maakten daargebruik van, maar ook kwamen er mensen uit bijvoorbeeld Duitsland en Frankrijk om zich op de heksenwaag in Oudewater te laten wegen.