Back to Top
 Excursie Beeld en Geluid museum Hilversum
Woensdag, 18. Oktober 2023, 10:00

Excursie Beeld en Geluid museum Hilversum (Aangepaste tekst m.b.t parkeren en toegang tot het museum zelf)

 

Beschrijving

10:00 Koffie en gebak in het restaurant


Rondleiding (duur ca1,5 uur)


Het Arrangement Televisienostalgie is een feestelijk programma, bomvol topamusement uit de Nederlandse televisiegeschiedenis. Beleef het verleden met de collectie van Beeld & Geluid, vol
onvergetelijke herinneringen in tal van bijzondere fragmenten uit 70 jaar televisiegeschiedenis en een aantal bijzondere objecten uit hun depots. Anderhalf uur vol nostalgie, oude bekenden en onvergetelijke hoogtepunten.


Na ontvangst met koffie of thee en een gebakje start het interactieve filmprogramma, waar we samen herinneringen ophalen aan de leukste momenten van 70 jaar televisie. Geniet onder andere van Swiebertje, de liedjes uit Ja Zuster Nee Zuster, André van Duin, Zeg ‘ns Aaa, de cavia-race uit de Wie-Kent-Kwis en de lopende band
van Mies Bouwman. Maar we staan ook stil bij de  nieuws - gebeurtenissen die we allemaal op de televisie hebben gezien en in ons geheugen gegrift staan. Anderhalf uur vol nostalgie, meezingen met televisietunes en een hernieuwde kennismaking met alle grote televisiesterren van vroeger. Ook biedt de gastvrouw of - heer de unieke gelegenheid om een aantal bijzondere objecten uit de depots van Beeld & Geluid te bekijken. Denk aan de clowns schoenen van Pipo de Clown, Ed Bever uit de Fabeltjeskrant, de kleding van Zuster Klivia uit Ja Zuster Nee Zuster en de bijzondere afstandsbediening waarmee koningin Beatrix Beeld & Geluid in 2006 opende.


+/- 12:30 lunch in Beeld en Geluid Grand Restaurant

 

Locatie and Regstratie Museum Beeld en Geluid1

Media Parkboulevard 1
1217 WE Hilversum
035-6775444
https://www.beeldengeluid.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aanmelden/registreer bij Mike per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Betaling aub overmaken voor 13 October naar: NL19 INGB 0000 5021 38 tnv Het Sticht (note: Beeld en Geluid)

Maximum aantal deelnemers: 30

Kosten: Leden €27
niet- Leden €30
Incl. Koffie, gebak; lunch, toegang tot het Nostalgie programma en gids. Let op wilt U na de lunch nog op eigengelegenheid het museum in dan heeft U of een museumkaart nodig of moet U de entre betalen. Het is niet uittesluiten dat door de Herfstvakantie er geen geschikt tijdslot voor U meer beschikbaar is.

Voor ons beleid inzake excursies zie:  https://leden.voeks.nl/activiteiten-het-sticht/algemeen-activiteiten-het-sticht

Per auto: (Deze tekst is aangepast en vervangt de eerdere tekst en de informatie in Voeksnieuws)

Beeld en Geluid beschikt over een eigen parkeergarage onder het museum. U dient bij het uitrijden zelf de kosten voor de parkeergarage te betalen, deze bedragen € 2,00 per uur met een maximum van € 12,00. Het is niet mogelijk om parkeerplaatsen te reserveren.
U kunt ook parkeren op de grote parkeerplaats rechts bovengronds.

Bij aankomst graag melden bij de receptie/kassa in het atrium onder vermelding dat U bij de Voeks Het Sticht groep hoort. U hoort daar waar de koffie geserveerd wordt. Houdt U er a.u.b. kwa tijd rekening mee dat het deze week ook Herstvakantie is en het dus druk zou kunnen zijn.