Back to Top
Lezing Digitale Nalatenschap Door Sander van der Meer. Geen Plaatsen Meer Beschikbaar!
Dinsdag, 20. Februari 2024, 13:30

 

 

 

Lezing Digitale Nalatenschap door Sander van der Meer (Zaal Vol!)

Door de grote belanstelling zijn er geen plaatsen meer beschikbaar, tenzij U zich al heeft in geschreven en een bevestiging van de Het Sticht Activiteiten Coƶrdinator, Mike Page, voor een plaats heeft ontvangen!

 

De Lezing 

De lezing gaar over Digitale Nalatenschap iets waarover zich vroeger niemand zorgen maakte. Maar in de nieuwe wereld van mobiele telefoons, laptops, email, Facebook, LinkdIn etc ligt dit tegenwoordig misschien toch wat anders.

Bij overlijden gaan iemands bezittingen in de regel naar de erfgenamen. Zij worden zo de nieuwe eigenaar van bijvoorbeeld de racefiets of de platencollectie. Maar wat gebeurt er met de digitale bezittingen? Kan je je Instagram-account ook na laten aan iemand? In deze lezing wordt ingegaan op deze vragen en de uitdagingen die nabestaanden ervaren rondom de digitale nalatenschap.

Nooit geweten dat het belangrijk is om een telefoonabonnement van een overleden dierbare niet direct op te zeggen? Kan je met de vinger van een overledene een telefoon ontgrendelen? Wat blijft er online achter als iemand komt te overlijden? Hoe krijgen nabestaanden toegang tot een telefoon of laptop als zij de code niet weten? En hoe wordt identiteitsfraude voorkomen met gegevens van iemand die is overleden?

Een levendige presentatie waar emotie en humor elkaar afwisselen met recente voorbeelden en praktische tips die je nu al aan het denken zetten maar vooral bewustwording creƫren.

De presentatie wordt gegeven door Sander van der Meer. Met een achtergrond in de forensische opsporing weet hij als geen ander wat er juridisch mag en wat er technisch allemaal kan.

Sander is werkzaam voor Digital Life Legacy, het kennis- en expertisecentrum op het gebied van de digitale nalatenschap, online erfenis en dierbare data en recent winnaar van de Dutch Funeral Award 2022-2024.

 

  

Programma

  • 13:30 Deuren open
  • 14:00-16:00 Lezing

Het Bestuur heeft signalen opgevangen dat deze lezing mogelijk aantrekkelijk is voor veel leden, ook van buiten de Regio. Omdat we het vervelend vinden als we mensen moeten weigeren aan de deur, verzoeken we U daarom, indien U van plan bent om te komen, om zich aan te melden bij Mike Page per email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. (Graag ook aangeven als U iemand meebrengt.)  Bij een te groot aantal aanmeldingen worden plaatsen verdeeld op basis van volgorde van aanmelding.

Locatie

Bistro Belle, 

Dorpsstraat 12,

3611 AE Oud-Zuilen

Belle

Parkeren is gratis achter Bistro Belle. U krijgt een muntje om de parkeerplaats te verlaten.

Het is toegankelijk voor rollators

 Voor een routekaart en parkeren klik hier 

(Indien U een verzoek voor een password krijgt, sluit de Popup, of ga terug naar deze pagina en klik de link nogmaals. Dat zou U toegang moeten geven) 

 

Presentator

Sander van der Meer

Sander van der Meer

Digital Life Legacy, Houten

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

https://digitallifelegacy.nl/