Back to Top
Excursie Beeldentuin en Raadhuis Hilversum
Dinsdag, 21. Mei 2024, 10:30
Excursie Beeldentuin en Raadhuis Hilversum

Programma

Dinsdag 21 Mei

10:30 Koffie/gebak in het Beeldentuin de Zanderij

11:00 Wandel rond in de Beeldtuinen

11:45 Rijden naar de Eendracht restaurant (5min)

+/-12:30 Lunch

14:00 Rondleiding Raadhuis (1,5 uur)

 

Beeldentuin de Zanderij

De beeldentuin is gelegen op de grens van Hilversum en ‘s-Graveland midden tussen de prachtige buitenplaatsen en het Spanderswoud. Vroeger was de tuin onderdeel van de buitenplaats “Jagtlust”  van de familie Six te ’s-Graveland. De buitenplaatsen van ’s-Graveland zijn in de 17e en 18e eeuw aangelegd door vermogende Amsterdamse kooplieden. In de zomer wilden zij de drukte van Amsterdam ontvluchten. De Zanderij is ontstaan door zandafgravingen die handmatig met de schop en de kruiwagen gebeurden. Het zand werd per boot naar Amsterdam vervoerd.Beeldentuin 1 In 1974 is het huidige huis door de familie ’t Hoen gebouwd en de tuin aangelegd. Sinds 1980 verzamelt de familie ’t Hoen beelden. In een decor van groen staan nu meer dan honderd beelden van verschillende kunstenaars uit China, Indonesië, India, Afrika en Nederland. In de tuin ligt ook een paddenpoel met kamsalamanders en er is een bijenschans gerealiseerd.

Lunch in Restaurant Eendracht

 

Rondleiding in Raadhuis Hilversum

 

Het Raadhuis in Hilversum (1931) is het hoogtepunt van het werk van Willem Marinus Dudok. De speelse compositie van horizontale en verticale volumes en de asymmetrische opbouw van de gevels maken het een spannend en imponerend gebouw. Even indrukwekkend als het exterieur, is ook het interieur: een samenspel van ruimte, vormgeving, inrichting, licht, kleur en materialen.

Onder leiding van een gids bezichtigt u het Raadhuis. Zo komt u in de meest bijzondere en nog grotendeels authentieke ruimtes van dit rijksmonument. Tijdens de rondleiding wordt, bij droog weer, ook de toren beklommen. Bij helder weer biedt de 47 meter hoge toren een prachtig uitzicht tot wel 30 km. De rondleidingen start in het Dudok Architectuur Centrum, gevestigd in het souterrain van het Raadhuis, waar een expositie van het leven en werk van Dudok is ingericht.

Raadhuis1

 

 Locaties, aanmelden en kosten

Beeldentuin de Zande

Oude Meentweg 2
1243 JD te ’s-Graveland.

Tel: 035-6249722

https://www.beeldentuin-dezanderij.nl 

 

Restaurant De Eendracht

's-Gravelandseweg 62,

1217 ET Hilversum

Eendracht 1 

 

Raadhuis Hilversum

Dudokpark 1

1217 JE Hilversum

Tele: 035 6292372

 

Route en Parkeren

Bij de Beeldtuin is voldoende gratis parkeergelegenheid

Bij het Raadhuis kost parkeren +/- 3,20 per uur

Klik hier voor routekaarten en parkeerplaats locatie

(Update :  De oorspronkelijke aanwijzing (zie Outdated) blijkt op dit moment niet te werken. Voeks IT kijkt hierna. Als U een (gratis) OneDrive acount van Microsoft hebt kunt U het beste eerst inloggen op Onedrive als U vervolgens de link aanklikt gaat U direct naar de informatie. Alternatief is dat U na het aanklikken van de link in de pop-up venster inlogt op OneDrive met Uw username, ook dan hebt U toegang tot de Routekaarten. (Heeft U nog geen OneDrive toegang dan kunt dit eenvoudig en gratis bij Microsoft regelen). In geval U verontrust bent dat dit een phishing issue kan zijn, stuurt U dan een email naar het HetSticht Secretariaats email adres dat U bijvoolbeeld op de Het Sticht Home page onder Bestuur kunt vinden. De Secretaris zal U dan een bevestigings email sturen). Excuses voor het ongemak.  Outdated: Als U na het clicken om een password wordt gevraagd, de pop-up venster sluiten en deze link nogmaals aanclicken, U zou dan toegang moeten hebben.)

 

Aanmelden

Aanmelden bij Mike mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Maximum deelnemers 30 ivm met gids in Raadhuis.

 

Kosten

Leden en Partner: 32

niet-Leden             35 

Betaling aub overmaken voor 16 Mei naar NL19 INGB 0000 5021 38  tnv Het Sticht (ovv: excursie Raadhuis)

Kosten zijn inclusief tour, koffie/gebak en lunch.

Zie ook Beleid van Het Sticht voor de georganiseerde activiteiten