Peter Verhulst serieus

Het Welzijnswerk in onze regio Het Zuiden wordt al jaren professioneel gerund door Peter Verhulst. Hij is weer op zoek naar enthousiaste contactpersonen voor de regio's Oosterhout, Breda en Tilburg en omgeving.

Een belangrijke ‘pijler’ van Voeks is het ”Welzijnswerk” waarbij Voeksleden (Contactpersonen) een luisterend oor verlenen en aandacht geven aan andere, veelal wat oudere leden boven de 80 jaar, die daar behoefte aan hebben. Dat wordt in het algemeen bijzonder op prijs gesteld. 

Het accent van het welzijnswerk ligt op betrokkenheid in algemene zin, maar vooral in situaties waar sprake is van eenzaamheid, rouw of verdriet. Contactpersonen bezoeken een aantal oudere Voeksleden één of twee keren per jaar en bouwen zo vaak een band op met de bezochte personen. In alle gevallen wordt van tevoren een afspraak gemaakt. Het Voeks-lid is uiteraard vrij om aan te geven geen prijs te stellen op bezoek.  Alle door de contactpersoon gemaakte kosten (o.a. voor aankoop van attenties en kaarten) worden vergoed evenals de reiskosten. Ondersteuning wordt gegeven door mij en collega-contactpersonen. Jaarlijks worden voor contactpersonen motivatie- en themadagen georganiseerd.

De vrijwilliger kan een Voeks-lid zijn, maar ook een partner, die belangstelling heeft om dit zo belangrijke en unieke werk te doen. Omdat het aantal te bezoeken leden per jaar niet hoog is en flexibiliteit mogelijk is in het maken van afspraken, hoeft dit vrijwilligerswerk niet belastend te zijn. Bestaande contactpersonen, zowel in de regio het Zuiden als landelijk, ervaren dit werk als zeer gewaardeerd en blijven daardoor meestal tot op hoge leeftijd actief. Helaas hebben we soms toch wat moeite om overal in onze regio Contactpersonen te vinden die het stokje willen overnemen van anderen.

Op dit moment heeft Peter dus vacatures voor de regio's Oosterhout, Breda en Tilburg en omgeving.  Als we deze vacatures niet kunnen vullen dan zullen een aantal oudere Voeksleden die daar veel behoefte aan hebben, niet meer de aandacht kunnen krijgen die zij verdienen. 

Daarom, als u interesse hebt om u eventueel in te zetten of meer wilt weten over het concept van welzijnswerk in Voeks, laat het Peter dan weten. Hij maakt graag een afspraak met u om een en ander nader toe te lichten.

Contact: Peter Verhulst Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of bel 06 22719331