20240501 Wandeling Woold

 

 Locatie:  De Gulle Smid, Mr. A. Th. Ten Houtenlaan 4, 7102EH Winterswijk, tel: 0543 450286
 Google maps:  De gulle smid
 Website:  https://www.degullesmid.nl/  
 Tijdstip:  1 mei 2024, 11:00 uur
 Parkeren:  50 meter naast het restaurant is een parkeerterrein
 Opgeven bij:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 3913 3375
 Afstand:  ca. 2.6 km
 Organisator:  Idee: Arjan van Unnik / Dirk Kronemeijer

 

Wandeling Woold door Dirk Kronemeijer

Wanneer je het restaurant De Gulle Smid bezoekt, zal het u niet ontgaan in wat voor prachtig stuk natuur u bent beland. De rustieke Slinge met het gemaal (dubbele watermolen) bieden een rustgevend uitzicht. Heerlijk om even bij te komen van een wandeling of fietstocht.

De Boven-Slinge is een beek die bij Kotten (gemeente Winterswijk) Nederland binnenkomt. Vervolgens stroomt zij in het Woold door het natuurmonument Bekendelle via Bredevoort, Aalten en Varsseveld.

Als u dan lekker bent bijgekomen op ons terras of binnen in onze prachtige serre, dan kunt u altijd overwegen om een stukje te gaan wandelen. Rondom Winterswijk vindt u tal van mooie wandelroutes. Het buitengebied met haar vele zandwegen en bospaden vraagt om ontdekt te worden. Er zijn georganiseerde wandelingen, excursies in natuurgebieden, vooraf beschreven wandelroutes en een geweldig wandelnetwerk, waarbij u naar eigen inzicht en wens het ideale rondje loopt.

Van vlees tot vis tot vegetarisch, net iets anders dan op andere menukaarten te vinden is. Zo is het voor iedereen een feestje om even bij ons uit en toch thuis te zijn!