Back to Top
Regionale ledenvergadering (RLV), Puttershoek
Donderdag, 22. Februari 2024, 10:00 - 12:30

Regionale ledenvergadering ‘RLV’

U bent van harte uitgenodigd voor deze vergadering op donderdag 22 februari 2024 in De Drie Lelies, Narvikstraat 1, Puttershoek. Het Regio Rijnmond Bestuur bespreekt de relevante stukken zoals de notulen van de 2023 RLV, het Algemene en Financiële Jaarverslag 2023 en het Plan voor 2024.

De vergaderstukken zijn beschikbaar op de website van Voeks Regio Rijnmond: RLV 22 febr 2024 Vergaderstukken. Lukt het niet via deze directe link kies dan in het Rijnmond Menu ‘Regio Documenten’. U kunt daar inloggen via MijnVoeks, kies dan nogeens Regio Documenten waarna u op OneDrive de documenten ziet. Papieren versies van de stukken zijn in de zaal beperkt aanwezig.

In de middag is een lezing over Cryptografie – Geheimschrift door de eeuwen heen, spreker is Dr. Herman (H.C.) de Jongste. Indien u na de RLV deze lezing wilt bijwonen, wordt er voor een eenvoudige lunch gezorgd.

Geef uw keuze  RLV óf RLV+Lezing door via het Aanmeldformulier, te vinden op onze website of klik gelijk op deze link: 'Aanmelden'. Let op dat u een e-mail bevestiging krijgt.

 

Bestuursfunctie secretariaat beschikbaar

Ons bestuur zoekt een lid om deze functie op zich te nemen, een opvolger voor Guus Stoelinga. Tijdens de RLV van 2024 beheert zij de secretariaatstaken zeven jaar. Ervoor was Guus algemeen bestuurslid waarvan twee jaar door haar de notulen van de vergaderingen werden geschreven. Na tien jaar bestuurslid wordt het tijd om het stokje over te dragen. De secretariaatsfunctie is een veelzijdige en boeiende als een spin in het web. Heeft u interesse, dan wordt u van harte uitgenodigd om bestuursvergaderingen bij te wonen om een idee te krijgen en de sfeer binnen ons bestuur te proeven. Neem gerust contact op met Guus als u meer wilt weten over deze functie.

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

Bestuursfunctie penningmeester

Tijdens deze vergadering is de tweede termijn van onze penningmeester Arno van den Hurk verstreken. Arno heeft aangegeven voor een derde termijn zijn functie te willen voortzetten.

 

De spreker Dr. H.C. (Herman) de Jongste

Herman is Voekslid, een ervaren spreker op lokale en branche evenementen over onderwerpen als cybercriminaliteit, informatiebeveiliging en bitcoins. Herman heeft al eerder bij ons verschillende zeer interessante lezingen verzorgd. Onderwerp dit keer is:

Cryptografie – Geheimschrift door de eeuwen heen. Cryptografie is het vakgebied waar computer-nerds, linguïsten, wiskundigen én geheime diensten elkaar de hand schudden. Maar cryptografie is niet exclusief het terrein van geheime diensten en hun spionnen. In ons dagelijkse leven speelt cryptografie een grote rol, of het nu om uw banktransacties gaat, WhatsApp berichten, internet of uw e-mailverkeer. Ze zijn allemaal gecodeerd met cryptografische sleutels. En als u dacht dat cryptografie een saai onderwerp is, dan hebt u het mis. We maken een spannende tocht door de wereld van de cryptografie, waarin oorlogen gewonnen zijn en koninkrijken gevallen.