Back to Top
Voorlinden Klassiek en museumbezoek, Wassenaar
Maandag, 06. Mei 2024, 10:00

Jong talent brengt een ode aan klassieke meesters; dat is het concept van ‘Voorlinden Klassiek’ aan de Buurtweg 90 te Wassenaar. Op maandag 6 mei van 10.00 tot 11.00 uur speelt Matteo Myderwyck. Matteo is opgeleid als klassiek pianist, maar maakte zich al snel los van oude muzikale helden als Bach en Liszt. Hij dook in de wereld van free-jazz en leerde te improviseren met verschillende soorten instrumenten. Nu breekt hij met tradities en bedenkt hij zijn eigen neoklassieke composities. Inmiddels heeft hij zeven albums op zijn naam staan, waaronder het meest recente Veluwe Suite, waarvoor hij werd genomineerd voor een Edison. Bij Voorlinden speelt hij zijn composities ‘A brief nostalgia’ (2023) en ‘Renaissance’ (2024). De foto van Matteo Myderwyck is gemaakt door Lisa Hussaarts.

 Matteo.jpeg

Na afloop mag u op eigen gelegenheid het museum bezoeken. Naast de vaste tentoonstellingen is er in mei de solotentoonstelling van Alicja Kwade (1979) waarbij de grenzen van je waarneming worden uitgedaagd, je nieuwsgierigheid wordt geprikkeld en je gaat twijfelen aan wat je denkt te weten en te begrijpen. Kwade heeft onder andere eerder geëxposeerd tijdens de Biënnale van Venetië en Art Basel en bij de Whitechapel Gallery in Londen en het Metropolitan Museum of Art in New York. Museum Voorlinden heeft meerdere werken van de kunstenaar in de collectie.

 

Prijs toegangskaartje voor concert plus museum is voor Voeksleden en hun partners €25,-

introducees betalen €30. Alléén de ICOM kaart geeft korting. Museumjaarkaart niet geldig!

 

Aanmeldprocedure:

1) Aanmelden met het aanmeldformulier op de Rijnmond website, kies ‘Aanmelden’ in het Menu of klik gelijk op de rode link. Let op dat u een e-mail bevestiging krijgt! Lukt dit echt niet, dan telefonisch bij Brenda Dries 06 4451 69 36.

2) Graag direct bij aanmelding vooraf betalen via penningmeester Rijnmond, bankrekening NL90INGB0000320149 te name van Voeks Regio Rotterdam. Kenmerk ‘Voorlinden’.

3) U krijgt het toegangskaartje van Brenda via een e-mail, welke u zelf aan de kassa laat zien.

Printen van het kaartje is niet nodig als u deze op uw mobiele telefoon kan laten zien om te scannen.

 

Mochten de kaarten onverhoopt uitverkocht zijn dan krijgt u het geld terug!

Annuleren van de kaartjes in overleg wat mogelijk is.

 

Tijdschema:

9.15 uur Restaurant open voor koffie & thee
9.30 uur Garderobe in het museum open.

Let op! Rugzakken en grote tassen mogen niet mee het museum in. U kunt gebruikmaken van een gratis kluisje. Jassen en kleine tasjes mogen wel mee het museum in.
9.40 uur Auditorium open
10.00 uur Start concert
11.00 uur Einde concert. Na afloop kunt u het museum bezoeken op eigen gelegenheid.

 

Tot ziens, Brenda Dries

Coördinator Evenementen Voeks Regio Rijnmond

 

 

Alicja.jpeg