Voeks Route 2 (35km), Rondje Broekpolder Maasland -> Afgelast

Vanwege de weersvoorspelling is de 2e E-bike route, 17 april helaas ook afgelast. 

 

De route op woensdag 17 april 2024 brengt ons richting Maassluis. 

We rijden vanaf de Polderpoort door de Broekpolder richting Maasluis. We komen langs de nieuwe Blankenburgverbinding Rozenburg/Vlaardingen als we langs de Krabbeplas rijden. We zien nog een klein stukje van de Nieuwe Waterweg richting Maassluis. We rijden langs de oude haven van Maassluis, thuisbasis van en de stoomzeesleper de Furie en zeesleper de Elbe. Beiden behoren tot de trots van Smit sleepboten van weleer. Daarna door de oude binnenstad van Maassluis, langs de Zuidvliet en via de Kluiskade/Zuidgaag door het oude Maasland.

Rond 1450  werd in Maasland de eerste poldermolen  gebouwd. Wij rijden langs en paar poldermolens richting Schipluiden. We gaan over de oude stalen trambrug en door Schipluiden. De route voert ons langs het stadhuis met gebrandschilderde ramen uit Middelharnis. Door de Tanthof gaan we naar de Schie en de andere kant op naar Kethel. Hier rijden we door het oude, beschermde, deel van de dorpskern richting de nieuwbouw van Schiedam en vervolgens naar Vlaardingen.

We starten bij de Polderpoort in Vlaardingen rond 10:00 uur. Er is uitgebreide parkeerruimte aanwezig voor deelnemers die verder van Vlaardingen wonen en met een fietsenrek op hun auto komen. Wij communiceren vooraf over het weer met een WhatsAppgroep, het moet natuurlijk niet stormen of regenen. Neem zelf voldoende drinken en mogelijk iets te eten mee.

Voor alle informatie, zie Voeks Rijnmond websiteActiviteiten > Nieuwe Initiatieven > E-bike Fietsen. Hier kun je je ook, met het aanmeldformulier aanmelden of klik opAanmelden.

 

Ik hoop jullie te zien op 17 april.

Gerard van den Berg, Initiatief leider

 

Route_2.jpeg