De route op woensdag 1 mei 2024 brengt ons richting Terbregge en Zestienhoven, het is iets verder (ongeveer 40 km)maar een echte aanrader. Wij rijden langs de randen van Vlaardingen, Schiedam en Rotterdam en een klein stukje door Hillegersberg.

 

We rijden vanaf de Polderpoort langs Schiedam naar Overschie, dan achter langs Zestienhoven waarna we uitkomen bij het Franciscusziekenhuis. Via  de Bergsche Achter- en Voorplas rijden we langs de Rotte. Het woord 'Rotte' is afkomstig van een oud Nederlands woord dat ‘modderig water’ betekent. We komen uiteraard hele mooie huizen maar ook een molen tegen en een klein sluisje tussen de meren en de Rotte. Hierna rijden we door het gebied waar een nieuwe verbinding wordt aangelegd om het Kleinpolderplein heen, richting Den Haag. Vervolgens naar Berkel en Rodenrijs en dan langs de Rodenrijse Vaart  richting de Berkelsche Zweth. Ik heb mij laten vertellen dat de Zweth bij de Vlaardingse Vaart tot aan Gouda loopt.

 

We stoppen even ter hoogte van Zestienhoven om te genieten van de skyline van Rotterdam. Vervolgens naar de brug De Kandelaar, met de fiets over de Schie richting Delft/Tanthof en door de polder weer richting Vlietzicht aan de Vlaardingse Vaart. Het laatste stukje leidt ons langs de Vaart naar de Polderpoort.

 

We starten bij de Polderpoort in Vlaardingen rond 10:00 uur. Er is uitgebreide parkeerruimte aanwezig voor deelnemers die verder van Vlaardingen wonen en met een fietsenrek op hun auto komen. Wij communiceren vooraf over het weer met een WhatsAppgroep, het moet natuurlijk niet stormen of regenen. Neem zelf voldoende drinken en mogelijk iets te eten mee.

 

Voor alle informatie, zie Voeks Rijnmond websiteActiviteiten > Nieuwe Initiatieven > E-bike Fietsen. Hier kun je je ook, met het aanmeldformulier aanmelden of klik opAanmelden.

 

Ik hoop jullie te zien op 1 mei. 

Gerard van den Berg, Initiatief leider

 

Route_3.jpeg