Op woensdag 15 mei 2024 gaan we richting ’t Woudt, het kleinste dorp van Nederland met 33 inwoners. Vorig jaar werd er een kleintje geboren en kwam er een nieuwe inwoner bij voor het dorp.

 

Vanaf de Polderpoort fietsen we langs de Vaart naar Schipluiden, een leuk klein dorp. Vroeger reed er nog een stoomtram en er is nog een oud station te zien, overigens met een andere bestemming. Je kan er naar de dorpsbakker of klompen kopen. Daarna gaan we richting ’t Woudt, over smalle polderwegen richting Den Hoorn. Bij Knooppunt 48 slaan we links af richting de Lier/Naaldwijk en rijden we langs de Zweth. We komen wat verschillende uitspanningen tegen, waar een bakje koffie mogelijk is.

We rijden langs de Zeven Gaten, een vogelnatuurgebied met o.a. kieviten, grutto’s kluten, tureluurs, smienten, krak-, kuif- en slobeenden vinden. Een verrekijker in je fietstas is geen overbodige luxe.

Vervolgens fietsen we langs de kassen en de Blakervaart naar Westgaag en Oostgaag en gaan over de Maaslandse Dam naar de Kwakelweg. Hier is een pontje, dat in de lente/zomer voor fietsers en wandelaars heen en weer pendelt naar het Jachthuis en verderop Bonervliet/Broekpolder. Wij fietsen langs de Foppenplas en de Aalkeetbuitenpolder, een echt vogelgebied met uitkijkplaats.

Als laatste langs de Broekpolder, waar een prachtig mountainbike parcours is ingericht.

Ook is nog te zien hoe vroeger hier de Vlaardingers woonden.

 

We starten bij de Polderpoort in Vlaardingen rond 10:00 uur. Er is uitgebreide parkeerruimte aanwezig voor deelnemers die verder van Vlaardingen wonen en met een fietsenrek op hun auto komen. Wij communiceren vooraf over het weer met een WhatsAppgroep, het moet natuurlijk niet stormen of regenen. Neem zelf voldoende drinken en mogelijk iets te eten mee.

 

 Voor alle informatie, zie Voeks Rijnmond websiteActiviteiten > Nieuwe Initiatieven > E-bike Fietsen. Hier kun je je ook, met het aanmeldformulier aanmelden of klik opAanmelden.

 

Ik hoop jullie te zien op 15 mei. 

Gerard van den Berg, Initiatief leider

 

Route_4.jpeg