Inmiddels is het 12 juni 2024, misschien al korte broekenweer. Start van de Polderpoort om 10:00 uur. Neem een broodje en wat te drinken mee voor onderweg, het is deze keer een wat langere route (45 km).

Het is een mooie route langs de kassen van het Westland, Staelduinse Bos, richting Hoek van Holland. Daarna Maassluis, onderweg misschien nog een paar gepensioneerden collega’s langs het fietspad, deze oud-gedienden wonen langs de Nieuwe Waterweg.

Een deel van de route van vandaag hebben we al eerder gereden, maar nu gaan we een stukje verder.

We komen langs Schipluiden, ’t Woudt, Den Hoorn en rijden langs de bergingsplas Wollebrand. Op de recreatieplas Wollebrand kan je nog waterskiën. We rijden langs de veilingen in het Trade Park Westland en een stukje Naaldwijk naar Heenweg. We komen over de Maasdijk en gaan naar Solleveld Kapittelduinen. Kapittelduinen is een natuurmonument tussen Hoek van Holland en Monster en  zijn de eeuwenoude duinen tussen Ter Heide richting de maasmonding. We komen uit bij de Nieuwe Waterweg en rijden langs de Waterkering naar Maassluis. We komen nog langs de oude haven en gaan daarna de polder weer in naar de Foppenplas/Broekpolder. Ons eindpunt is de Polderpoort.

 

We starten bij de Polderpoort in Vlaardingen rond 10:00 uur. Er is uitgebreide parkeerruimte aanwezig voor deelnemers die verder van Vlaardingen wonen en met een fietsenrek op hun auto komen. Wij communiceren vooraf over het weer met een WhatsAppgroep, het moet natuurlijk niet stormen of regenen. Neem zelf voldoende drinken en mogelijk iets te eten mee.

 

Voor alle informatie, zie Voeks Rijnmond websiteActiviteiten > Nieuwe Initiatieven > E-bike Fietsen. Hier kun je je ook, met het aanmeldformulier aanmelden of klik opAanmelden.

 

Ik hoop jullie te zien op 12 juni.

Gerard van den Berg, Initiatief leider

 

Route_6.jpeg